Уродженець Болградського району за 5000 доларів пропонував організувати втечу з країни

0 коментарів 11529 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ізмаїльські правоохоронці викрили чоловіка у сприянні незаконному виїзді військовозобов’язаних за кордон. Правопорушника затримали під час отримання грошей від «клієнта», якого він мав відправити до сусідньої держави в обхід пунктів пропуску. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це, із посиланням на ГУНП в Одеській області, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як з’ясували правоохоронці, уродженець Болградщини у змові з кількома особами розміщував оголошення у каналах популярних месенджерів про те, що допомагає чоловікам призовного віку уникнути мобілізації. Особи, які були його поплічниками, наразі не встановлені. За свої послуги з організації втечі за кордон зловмисники просили 5000 доларів.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронці задокументували, як фігурант зустрівся в Одесі з «клієнтом», отримав завдаток розміром 1000 доларів і надав перші інструкції щодо майбутнього маршруту та перетину державного кордону у незаконний спосіб.

Правопорушника затримали «на гарячому» та вилучили у нього кошти.

«За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України порадами, вказівками, наданням засобів, вчиненому з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до дев’яти років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 240 тисяч гривень, яким він скористався. Слідчі дії тривають, встановлюється повне коло всіх осіб, причетних до злочину», – розповів начальник слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Анатолій Маршавка.

Уродженець Болградського району за 5000 доларів пропонував організувати втечу з країни

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x