Пити та заправляти авто стане дорожче: Україна переходить на європейські акцизи – наскільки зміняться ціни на алкоголь та паливо

2 коментаря 40095 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Уряд України затвердив проєкт закону, який передбачає поступове наближення рівнів акцизного податку до мінімальних стандартів, установлених в Європейському Союзі. Ця ініціатива має на меті гармонізацію національного законодавства з європейським, що є важливим кроком в контексті отримання Україною статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. За планом це має відбутися з 1 липня. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Мінфін.


Зміни до Податкового кодексу України передбачають декілька ключових аспектів. Важливим кроком у цьому процесі є визначення терміна «проміжні продукти», який стосується вина та інших зброджених напоїв. За проєктом Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку», розмір акцизу для проміжних продуктів збільшиться з 8,42 до 12,23 гривень за 1 літр.

Більше того, розміри ставок акцизного податку на пальне також будуть поступово збільшуватися протягом 4 років, наближаючись до мінімальних рівнів, встановлених в ЄС.

Впровадження положень зазначеного законопроєкту за прогнозами має приносити додаткові надходження до державного бюджету України у другому півріччі 2024 року. За очікуваннями Мінфіну, це дозволить забезпечити додаткові надходження на суму 1,6 млрд гривень від операцій з реалізації пального та 4,5 млн гривень від операцій з реалізації проміжних продуктів щомісяця.

guest

2 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Володимир
Володимир
30 дней назад

Зарплату европейську спочатку людям дайте!((((

Дмитрий
Дмитрий
29 дней назад

Сначала уровень жизни приведите к европейским стандартам, медецину, образование,зарплаты, качество топлива, дороги, и только потом говорите о налогах и акцизах

2
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x