На Одещину прилетіла нова зграя рожевих фламінго: складна історія гніздування родзинок “Тузлівських лиманів”

0 коментарів 13365 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Одещина прийняла в свої обійми гостей у цей складний час, коли кожен момент є випробуванням для звичного життя та природи. Велика зграя рожевих фламінго прилетіла до Національного природного парку “Тузлівські лимани”, привертаючи увагу до унікального біорізноманіття регіону. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на еколога та начальника науково-дослідного відділу нацпарку Івана Русєва.


58 граційних птахів вперше приземлилися на островні системи парку, виконуючи рекогносцировку для можливого гніздування. Водні ресурси лиманів наразі становлять оптимальне середовище для фламінго, проте, є ризики через військові дії, які можуть стати перешкодою для успішного розвитку птахів. Високий рівень шуму та неспокою може завдати шкоди їхньому відтворенню.

Нет описания фото.

За останні кілька років це вже не перший приліт фламінго до України. У 2017 році вони спробували сформувати колонію у Херсонській області, але безуспішно. Також фламінго зазнали складнощів на основних колоніях у Туреччині в 2021 році через загибель значної кількості пташенят і дорослих особин. Це змусило їх шукати нові місця для гніздування, і вони знайшли їх у Національному природному парку “Тузлівські лимани”.

Нет описания фото.

Історія гніздування фламінго в Україні не без пригод, проте допомога експертів та внесок організацій, таких як Українське товариство охорони птахів та Український Центр кільцювання птахів, сприяли успішному виведенню пташенят – “Тузлівські” фламінго під час війни вивели 192 малюків. Доречі, серед дорослих були птахи з кольоровими кільцями з Франції, Туреччини та Іспанії.

Возможно, это изображение водоем

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x