Кожен українець може побачити рівень зарплат держслужбовців: Мінфін публікує «дашборд»

1 коментар 14499 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З початку 2024 року в Україні було змінено підходи до оплати праці в межах реформи системи оплати праці державних службовців. Міністерство фінансів України публікує «дашборд», який тепер дозволяє проаналізувати рівень заробітних плат у державних органах. Про це, із посиланням на Мінфін, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Міністерство розробило і опублікувало новий аналітичний інструмент («дашборд») на основі отриманих даних від державних органів щодо оплати праці та чисельності працівників державних органів, місцевих держадміністрацій і органів судової влади у січні 2024 року.

«Завдання Мінфіну ‒ забезпечити ефективність використання коштів державного бюджету. Водночас зауважу, що ефективний державний орган ‒ це ефективний державний службовець, який має вищу освіту, володіє професійними компетентностями, має критичне мислення й аналітичні здібності. І саме тому класифікація посад посилила роль посадового окладу у запровадженій Урядом зрозумілій структурі заробітної плати, де не можна буде зловживати надбавками, які могли сягати до 700 %», ‒ прокоментував заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев.

За словами заступника Міністра, тепер рівень зарплати працівників державних органів, які фінансуються з державного бюджету, може відстежити будь-хто. «Дашборд» буде постійно оновлюватись щомісяця.

«Цей інструмент дозволяє побачити середні заробітні плати працівників у державних органах на рівні посад, адже основне завдання Мінфіну ‒ забезпечити ефективність використання коштів державного бюджету, зробити більш прозорою та справедливою оплату праці державних службовців, пом’якшити тенденцію плинності та відтоку держслужбовців і посилити роль держави як роботодавця», ─ наголосив він.

Одночасно з цією реформою Мінфін вдосконалює й інші програмні продукти. З початку цього року Міністерство отримало можливість автоматизувати процеси отримання даних від розпорядників бюджетних коштів.

Ознайомитися з детальною інформацією щодо оплати праці в державних органах, місцевих держадміністраціях та органах судової влади можна на «дашборді», розміщеному за посиланням.

Кожен українець може побачити рівень зарплат держслужбовців: Мінфін публікує «дашборд»

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Ale Starec
Ale Starec
1 месяц назад

Посмотрел. Я, конечно не Станиславский, но не верю! Даже так: НЕ ВЕРЮ!!! За 30 тысяч в месяц на лексус и квартиру в Киеве не заработать, это просто, чтоб не сдохнуть и на такси и коньяке не экономить…

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x