Дезертира з Вилківської громади засудили до позбавлення волі

0 коментарів 42039 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Прикордоннику, уродженцю села Мирне Вилківської громади призначили покарання у вигляді позбавлення волі на строк п`ять років за самовільне залишення місця служби у вересні минулого року. Про це журналіст “Бессарабія INFORM” дізналася з березневого вироку Ізмаїльського міськрайонного суду.


Як зазначається в матеріалах суду, сержант, який був призваний за мобілізацією та проходив військову службу на посаді інспектора прикордонної служби 2 категорії навідника секції станкових протитанкових гранатометів групи гранатометів прикордонної застави прикордонної комендатури швидкого реагування, зранку 19 вересня 2023 року не з’явився вчасно на військову службу до розташування комендатури швидкого реагування, поки його не спіймали та доставили до другого слідчого відділу ТУ ДБР в Одесі.

За словами засудженого, він був мобілізований 4 березня 2022 року. Напередодні він проходив військову службу за контрактом протягом трьох років. Після мобілізації сержант служив у загоні Державної прикордонної служби України в місті Вилкове. Проте обвинувачений хотів перевестися до штурмових підрозділів, які задіяні у бойових діях з метою захисту України від нападу ворога. Саме тому він  неодноразово звертався з приводу свого переведення та писав рапорти, але його направили в інше місце, що також його не влаштовувало. Через це у нього стався нервовий зрив. Тому після вихідних прикордонник не вийшов на службу. А 13 грудня, аж через три місяці, під час прогулянки з дівчиною в Одесі його затримали на підставі ухвали суду. З того часу військовий перебуває під вартою. Обвинувачений також зазначив, що з точки зору закону у нього не було поважних причин не з`являтися на службу.

Ізмаїльський міськрайонний суд визнав винним сержанта у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 407 КК, та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк п`ять років. Також йому подовжено запобіжний захід, який передбачає тримання під вартою, до набрання вироком законної сили. Але засуджений має право протягом місяця з дня проголошення вироку оскаржити його в Одеському апеляційному суді через Ізмаїльський міськрайонний суд.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x