НБУ готує обмеження карткових переказів і поповнення готівки через термінали

0 коментарів 16470 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Національний банк напрацьовує рішення про обмеження карткових переказів і запровадження граничних лімітів переказу готівки через термінали самообслуговування. Про це повідомила заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова на конференції “Фінанси для бізнесу під час війни”, пише Інтерфакс-Україна.


“З точки зору запровадження додаткових обмежень на операції фізичних осіб, обмежень щодо розпорядження власними коштами, це дуже сенситивна тема. Ми це питання опрацьовуємо з усіх точок зору”, – сказала вона.

Вона зауважила, що  проблема тіньових платежів справді актуальна. Це не стосується всієї країни, але при цьому зачіпає велику кількість компаній, які продовжують використовувати “найрізноманітніші механізми ухилення, зменшення оподаткування та інше”.

“Тому, з урахуванням досвіду, який ми маємо, ми наразі опрацьовуємо це питання і далі вже радитимемось з нашими колегами з профільного комітету, як краще нам це зробити, щоб, з одного боку, не обмежити нормальний бізнес, нормальних людей, а з іншого – все-таки зменшити можливості маніпуляцій та обходу закону”, – підсумувала Рожкова.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x