На Одещині ексбухгалтер та її спільниця спустошували фонд фінансування поліції

1 коментар 19494 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Правоохоронці виявили велике розкрадання коштів з фонду оплати праці Головного управління національної поліції в Одеській області. За даними слідства, ексбухгалтер та її підлегла винні у незаконному заволодінні майже 1 мільйоном гривень протягом трьох років. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на обласну прокуратуру.


За попередньою інформацією, колишній начальник Управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку – головний бухгалтер ГУНП разом з підлеглою нараховували зарплату та надбавки працівниці, яка фактично не працювала. За період з 2020 по 2023 рік, ця працівниця пропустила 369 робочих днів, не виконуючи службові обов’язки, але при цьому отримувала зарплатню.

Виявлено, що ексбухгалтер не тільки допускала це, але й умисно не доручала підлеглій будь-яких робочих завдань і не контролювала її відсутність на роботі. Це надало можливість обом підозрюваним витрачати робочий час за власним розсудом, уникнувши при цьому виконання службових обов’язків.

Наразі правоохоронними органами вирішуються питання щодо обрання запобіжних заходів для підозрюваних. Обох звинувачених повідомлено про підозру за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння бюджетними коштами в умовах воєнного стану).

Подальші подробиці цього випадку очікуються після вирішення питань про запобіжні заходи та підготовки до судового розгляду.

На Одещині ексбухгалтер та її спільниця спустошували фонд фінансування поліції

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Ale Starec
Ale Starec
5 месяцев назад

“Моя милиция меня бережет!” А так это уже ПОЛИЦИЯ… Ну, тогда ой!

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x