Ізмаїльський морський порт придбав навантажувач із переплатою в 4,6 мільйона гривень

1 коментар 69066 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Бюро економічної безпеки України веде справу про розтрату посадовими особами ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт» 4,64 млн гривень при закупівлі автонавантажувача. Про це редакція 368.media дізналася з матеріалів кримінальної справи за ч. 5 ст. 191 КК, передає “Бессарабія INFORM”. 


Порт провів тендер із закупівлі автонавантажувача Hyster H16XD6 за очікуваною вартістю 13 млн гривень. Контракт дістався фірмі “КранТехЕлектро”, яку заснував мешканець Миколаєва Дмитро Руденко. Фірма за роки війни натендерила з Ізмаїльським та Ренійським портами 186 млн гривень.

Hyster H16XD6 продали за 11,96 млн гривень. Угоду тоді підписував в.о. директора порту Юрія Власенка. Детективи БЕБ з’ясували, що раніше підрядник придбав техніку в іншої фірми за меншою ціною. Таким чином, різниця у ціні між першою реалізацією від імпортера та ціною, за яку здійснено закупівлю, становить 4,64 млн гривень.

Наразі слідчі вивчають усю ланку постачальників, щоб виявити корупційні зв’язки.

Нагадаємо, в листопаді 2022 року Юрій Власенко вже потрапляв у корупційний скандал. Тоді навіть заступником голови Комітету Верховної ради з питань транспорту та інфраструктури Миколою Тищенком була поширена інформація про затримання співробітниками ДБР директора ДП “Ізмаїльський морський торгівельний порт” Андрія Єрохіна та його на тоді першого заступника Юрія Власенка. Проте у ДБР цю інформацію спростували.

Щиро цікаво, чим завершиться ситуація цього разу, адже факт зловживання владою підтверджує підпис самого пана Власенка.

Варто додати, що 4,64 млн гривень, які, по всій ймовірності, роздерибанили причетні до угоди особи, – це ніщо інше, як близько 100 дронів для наших захисників…

“БІ” слідкуватиме за розвитком подій.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Ale Starec
Ale Starec
2 месяцев назад

Наварили почти вдвое. Рожа не треснула. Сейчас отдадут 70-80 процентов краденного – и на свободу, с “чистой совестью”…

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x