Еколог нацпарку «Тузлівські лимани» звинувачує військове командування у «маніпулятивному наказі» ─ подробиці

0 коментарів 18630 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Еколог та науковець НПП «Тузлівські лимани» Іван Русєв на сторінці у соцмережі Фейсбук висловився категорично проти нещодавно виданого наказу Одеської ОВА та ОУВ «Дунай». Йдеться про спільний наказ щодо регулювання чисельності хижих тварин в межах мисливських угідь на території області. Про це, із посиланням на НПП «Тузлівські лимани», повідомляє «Бессарабія INFORM».


Іван Русєв у своєму дописі зазначає, що «з’явилась нова внутрішня загроза для біорізноманіття Одеської області» та називає наказ військового командування небезпечним і маніпулятивним.

«В листі Департаменту екології ОДА йдеться про необхідність приведення чисельності хижих тварин до обгрунтованих норм шляхом відстрілу з метою запобігання поширення сказу та АЧС (наказ у коментарі). Дуже цікаво, хто і яким чином встановлював чисельність та необхідність її регулювання, і які дії були вжиті в області для уникнення розповсюдження сказу, що дійшло до радикальних дій – вбивства», ─ йдеться у дописі.

Також еколог наголосив, що «деяким мисливцям достатньо отримати “зелене світло” і вже ніхто не розбиратиметься ні щодо того, кому, кого вбивати, в якій кількості та на яких територіях».

Крім того, науковець розповів, що на Тузлівських лиманах нещодавно був сильний шторм і мороз, тож під кригою опинилося багато дрібних карасиків. Біля них зібралось сто великих білих чапель.

«Шакали та чаплі абсолютно гармонійно живуть на водно-болтних угіддях, доки не втрутиться мисливець зі зброєю в руках», ─ бідкається Іван Русєв.

Еколог нацпарку «Тузлівські лимани» звинувачує військове командування у «маніпулятивному наказі» ─ подробиці

 

 

 

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x