До уваги рибалок Одещини: з 15 лютого встановлюється нерестова заборона на вилов щуки

0 коментарів 14634 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З 15 лютого розпочинається нерестова заборона на вилов щуки. Це важлива подія для любителів риболовлі, оскільки щука є одним з найбажаніших уловів серед них. Проте, ця заборона є необхідною для успішного відновлення популяції цього цінного виду прісноводних хижаків. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Держрибагентство.


Згідно з Правилами любительського рибальства, з 15 лютого у всіх рибогосподарських водних об’єктах встановлюється заборона на добування щуки на період нересту, яка триватиме до 31 березня. Ця заборона обумовлена фізіологічними особливостями щуки, яка починає свою нерестову активність за температур 3-5°C, що є нижчим порівняно з іншими видами риб.

До уваги рибалок Одещини: з 15 лютого встановлюється нерестова заборона на вилов щуки

Метою заборони є захист плідників щуки у переднерестовий та нерестовий періоди. Термін нерестової заборони на вилов щуки розширюється не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності.

Таким чином, рибалкам доведеться зробити перерву у лові щуки, але це невід’ємна умова для збереження рибних ресурсів та збалансованого використання водних біоресурсів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x