Законопроєкт про встановлення адміністративної відповідальності за порушення комендантської години повернуто на доопрацювання

0 коментарів 10449 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Верховна Рада України направила на доопрацювання законопроєкт щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану. Про це, із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Як «БІ» повідомляла раніше, Уряд схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану» у першому читанні.

На своєму засіданні 16 січня ВРУ розглянула підготовлений до другого читання законопроєкт та ухвалила рішення повернути його до Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності для доопрацювання та внесення на розгляд у повторному другому читанні.

У проєкті Закону зокрема передбачена відповідальність за порушення комендантської години.

Для фізичних осіб порушення заборони перебування в комендантську годину на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток каратиметься накладанням штрафу у розмірі від 1700 до 3400 грн; повторне порушення ─ штраф у розмірі від 3400 до 6800 грн.

За порушення суб’єктом господарювання спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час воєнного стану передбачено штраф від 51000 до 102000 грн; за повторне порушення, вчинене протягом року, ─ штраф у розмірі від 170000 до 340000 грн.

Як повідомили у ВРУ, основна мета законопроєкту – забезпечити громадський порядок під час дії воєнного стану.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x