В Болграді боржникам стали надходити попередження про відключення від водопостачання

0 коментарів 14688 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На цьому тижні деякі мешканці Болграда вже встигли отримати попередження від комунального підприємства «Горводоканал» міської ради про можливе відключення від водопостачання у разі несплати боргу за послуги КП у 30-денний термін. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


У тексті самого попередження насамперед зауважується, що відповідно до Постанови Кабміну № 1405 від 29 грудня 2023 року, яку було оприлюднено на сайті уряду, мораторій на припинення надання комунальних послуг продовжує діяти лише на окупованих територіях України та територіях, де ведуться активні бойові дії.

А оскільки до жодної з них не відноситься територія ані Болграда, ані Болградської громади, адміністрація КП «Горводоканал» має право діяти згідно з Порядком відключення абонентів-боржників підприємства, який прописано у Законі України «Про житлово-комунальні послуги» № 2189 від 09.07.2023 року.

Зазначимо, що згідно зі ст. 26 цього Закону виконавець має право припинити подачу води, якщо абонент не погасив борги протягом 30 днів з дня отримання попередження.

Подальше підключення до водопостачання відбудеться протягом 1 дня з дати повного погашення боргів за спожиті послуги, надані підприємством, та сплати за відключення та підключення до водопровідної мережі, або з дати укладання договору реструктуризації заборгованості.

«Просимо вас погасити заборгованість за спожиті послуги у найкоротші терміни та надалі розраховуватися за спожиті послуги до 25 числа поточного місяця за попередній, щоб надалі уникнути створення заборгованості та повторного відключення», – звертається до абонентів-боржників адміністрація КП «Горводоканал» наприкінці попередження.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x