Україна зранку знаходиться під масованою атакою ракет: що відомо

0 коментарів 18441 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З шостої ранку сьогоднішнього дня, 2 січня, в країні знову пролунав сигнал “Увага! Повітряна тривога!”. Військові повідомили про те, що ворог підняв у повітря майже два десятки винищувачів та здійснив з них пуски ракет у напрямку України. Перша хвиля смертоносних ракет увійшла в повітряний простір країни приблизно через пів години після оголошення тривоги, й почалась бойова робота підрозділів ПВО. На даний час тривога ще не закінчена, ворог продовжує запускати нові ракети, а мирні українці – страждати від прильотів, повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Станом на 8:50 відомо, що найбільше страждають міста Харків та Київ. За даними голови Харківської ОДА Олега Синєгубова, ворог завдав щонайменше чотири удари по місту. Під атакою окупантів вкотре опинилася центральна частина міста, почалися пожежі. Станом на 8:45 ранку відомо про 22 постраждалих, пошкоджені будинки та автомобілі, є загиблий. В місті є пожежі, працюють рятувальники. Місцеві мешканці повідомляють, що в багатьох будинках вибило скло, скалками усіяні тротуари.

Керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко уточнив, що чотири влучання припали на Шевченківський район, в місця, де відсутні військові об’єкти. Він також зазначив, що окупанти напередодні посилено атакували Вовчанськ, Куп’янськ-Вузловий, Дворічну.

Щодо Києва, то там російські ракетні удари завдали дуже багато шкоди. Падіння решток російських ракет зафіксовано у п’яти районах: у Голосіївському р-ні на відкритій території, у Печерському районі – на дах 9-поверхового житлового будинку + на ще один багатоповерховий будинок; в Оболонському р-ні на нежитлову забудову, у Святошинському р-ні уточнюється, у Подільському р-ні пошкоджено газову трубу. Зокрема, пошкоджено газову трубу та, попередньо, є влучання на територію об’єкта цивільної інфраструктури. На тлі ракетної атаки є проблеми з водопостачанням у деяких районах. Про це повідомили у КМВА та мер Києва Віталій Кличко.

Кількість постраждалих через масовану повітряну атаку російських військ на Київ: 12 людей госпіталізували, одній людині надали допомогу на місці.

Нагадуємо, відбій тривоги станом на 9:00 ще не оголошено, ракетний удар продовжується, інформація буде доповнюватись.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x