Статистика шокує: в Україні відчутно скоротилася народжуваність

0 коментарів 15714 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Україні у 2023 році за даними Міністерства юстиції народилось понад 180 тисяч дітей. Цифра вражає, адже це майже на третину менше, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Найбільше маленьких українців народилося в Києві, а найменше — на Херсонщині. Про це, посилаючись на Опендатабот, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Загалом скорочення народжуваності спостерігається в Україні з 2013 року. Відтоді й до початку повномасштабної війни щороку народжувалось на 6-7% менше дітей.

Та у перший рік вторгнення рф в Україну кількість новонароджених різко скоротилась — аж на 25%, до 206 тисяч дітей. Для порівняння, у період з 2010 по 2013 роки в Україні народжувалось близько півмільйона дітей на рік.

Найбільший спад народжуваності стався у 2023 році. Не враховуючи тимчасово окуповані території та території бойових дій, наприклад, у Києві народилось 19 979 малюків. Це на 33% менше, ніж у 2021 році.

Та навіть попри таку статистику, столиця залишається лідером за народжуваністю дітей. На другому місці Львівщина — 16 638 новонароджених торік. Замикає трійку лідерів Дніпропетровщина — 14 433 новонароджених.

У порівнянні з першим роком вторгнення, минулого року побільшало малюків на прифронтових Миколаївщині (+5%) та Харківщині (+3%). А найбільший спад народжуваності (−18%) зафіксовано на Полтавщині.

Статистика шокує: в Україні відчутно скоротилася народжуваність

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x