Справедливість в дії: ВАКС взяв у «гарячі руки» майно одеського митника майже на 3 мільйона гривень

0 коментарів 16443 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Суд прийняв історичне рішення за процедурою цивільної конфіскації, запровадженою за ініціативою ЦПК. Верховний антикорупційний суд виніс вирок у справі Одеського митника Віктора Ткаченка та відібрав у нього активи на суму 2,8 мільйони гривень. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Центр протидії корупції. 


Суд визнав, що майно, яке було стягнуто, включає в себе квартиру площею 121,5 квадратних метрів, вартість якої оцінюється у 2,4 млн грн, а також два машиномісця загальною вартістю майже 400 тисяч гривень. Прокурори САП переконані, що Ткаченко не міг придбати це майно на свої офіційні доходи чи доходи своєї 85-річної матері, на яку, за їх словами, були записані набуті активи.

Прокурори наголосили на тому, що мати Ткаченка ніколи не володіла автомобілями, тому неправомірно використовувані паркомісця були зареєстровані на її сина. Суд відхилив аргументи митника, визнавши, що такі дії суперечать закону, і задовольнив позов САП.

Рішення суду може бути оскаржене протягом 30 днів. Цивільна конфіскація, вперше застосована в Україні, є ефективним антикорупційним інструментом, який дозволяє швидше стягувати необґрунтовані активи чиновників порівняно з кримінальним процесом. Ця процедура стала можливою завдяки ініціативі Цивільного процесуального кодексу.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x