Постраждалі від війни господарства можуть безкоштовно отримати насіння овочів для весняної посівної

0 коментарів 15768 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Другий рік поспіль Програма USAID АГРО реалізує проєкт, у рамках якого, домогосподарства, що постраждали від війни, зможуть безплатно отримати насіння овочів для весняної посівної. Подальший розподіл та доставку насіння забезпечить Всеукраїнська асоціація громад. Про це, із посиланням на Міністерства аграрної політики та продовольства, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Насіння овочів можуть отримати не лише мешканці деокупованих та прифронтових громад. До цього переліку також входять і вимушені переселенці, а також представники соціально вразливих верств населення (багатодітні сім’ї, малозабезпечені тощо), які мають присадибні ділянки.

Розподіл насіння буде здійснюватися через сільські та селищні ради під координацією Всеукраїнської асоціації громад.

Так, до 15 січня 2024 року органи місцевої влади у своїх громадах  визначать низку таких домогосподарств. Після цього, з 16 січня до 15 лютого очільники громад подадуть заявки на насіння через сайт Всеукраїнської асоціації громад.

Зазначена асоціація протягом лютого-березня доставить посівний матеріал до сільських та селищних рад, відповідальних за його розповсюдження серед мешканців.

«Наразі до реалізації цього проекту вже долучилися компанія Bayer, яка надала 1 032 кг насіння моркви, кабачків, дині, томатів, перцю та капусти. Також компанія Syngenta планує передати насіння капусти, томатів, кабачків, цибулі, огірків та цукрової кукурудзи. Цього вистачить, щоб забезпечити насінням понад 100 000 домогосподарств. Всеукраїнська асоціація громад звертається до насіннєвих компаній, закликаючи їх взяти участь у проекті», ─ розповіли в Мінагрополітики.

Довідково: Подібна ініціатива була реалізована навесні 2023 року. Тоді Всеукраїнська асоціація громад в рамках проекту «Згуртовані громади» за підтримки Програми USAID АГРО безкоштовно передала 530 кг насіння моркви від Bayer та ще 10 280 кг насіння овочів від міжнародних компаній Enza Zaden, Lark Seeds, Nunhems, Hazera, Seminis, Rijk Zwaan, Syngenta та інших. Понад 50 000 домогосподарств з 391 громад скористалися цією ініціативою та виростили понад 58 000 тонн овочів для забезпечення своїх родин.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x