Пластик, скло, папір: в Болградській громаді впроваджують роздільне збирання побутових відходів

0 коментарів 13770 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Напередодні нового 2024 року в різних районах Болграда було встановлено 15 майданчиків з контейнерами для роздільного збирання побутових відходів. Завдяки такій інновації європейського рівня мешканці міста зможуть сортувати відходи на пластик, скло та папір, що повинне зробити місто не тільки чистішим, а й екологічнішим. Хоча не тільки місто, а й усі населені пункти Болградської громади. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


«Усі ці майданчики – елементи благоустрою, й вони будуть встановлені не лише у різних районах міста, а й у всіх селах Болградської громади. Одразу зауважу, що ніяких додаткових коштів мешканцям громади за це сплачувати не прийдеться», – підкреслив директор КП «Горводоканал» Анатоій Ільченко.

Зазначимо, ідею впровадити роздільне збирання побутових відходів ще декілька років тому озвучив Болградський міський голова Сергій Димитрієв.

Так, першим кроком в реалізації цієї ідеї стало те, що наприкінці 2022 року за рахунок бюджетних коштів Болградська міська рада придбала новий модернізований прес для утворення в компактний тюк пластикових пляшок та інших видів пластику. Обладнання українського виробництва з імпортними комплектуючими здатне запресувати в один компактний тюк два великі за об’ємом “біг бегі” вагою приблизно 50 кг.

А в жовтні минулого року, також за рахунок бюджетних коштів у розмірі понад 97 тисяч гривень була виготовлена проєктно-кошторисна документація з експертизою на об’єкт: «Облаштування металевих контейнерних майданчиків для роздільного збору твердих побутових відходів на території Болградської територіальної громади Одеської області». Ще пізніше – придбані перші 15 майданчиків з кольоровими контейнерами під папір, скло та пластик.

Пластик, скло, папір: в Болградській громаді впроваджують роздільне збирання побутових відходів Пластик, скло, папір: в Болградській громаді впроваджують роздільне збирання побутових відходів Пластик, скло, папір: в Болградській громаді впроваджують роздільне збирання побутових відходів

 

 

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x