Дитячий вертеп в Сараті наколядував понад 50 тис грн на допомогу ЗСУ

0 коментарів 25029 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Цілий тур селищем Сарата здійснила дитяча ініціативна група з вертепом. В ході цього дійства діти не лише славили Христа та поздоровляли місцевих мешканців, але й зробили вагомий внесок до перемоги України – їм вдалося зібрати на допомогу ЗСУ більш ніж 57 тис. грн. Очільник та засновник ініціативної групи Анатолій Сухарський розповів “Бессарабії INFORM”, як діти розширювали український простір за допомогою колядок та щедрівок.


Дитячий вертеп в Сараті наколядував понад 50 тис грн на допомогу ЗСУ

Гурт колядників-щедрувальників, про який ми сьогодні розповідаємо – це ініціативна група юних мешканців Сарати, які ставлять собі за мету одразу декілька благих цілей. Першою з яких є відновлення українських традицій та поширення українського простору в рідному селищі. Друга, але не менш важлива – допомога армії. Хотілося б поіменно представити кожного талановитого учасника цього дійства: студентка Одеського національного університету ім.І.І.Мечникова Марія Приймак та студентка Одеського національного економічного університету  Анастасія Бородіна, учні Саратського ліцею: Кісіолар Ада (1-Б клас) І Євангеліна (3-А клас), Райнов Сашко(4-Б клас),  Шіман Софія (5- Б клас), Такой Єва і Москаленко Ліза (8-Г клас), Владов Ігор (10-А клас). Окремо хотілося б виділити засновника гурту – Анатолія Сухарського. Чоловіка, якого багато хто не тільки в рідному селищі, а й за його межами знає як талановиту людину з чіткою українською позицією. Анатолій, якщо не засновник, то один з організаторів безлічі зборів на допомогу хлопцям на передовій, громадський активіст, якій уміло та дуже м’яко, без агресії та примусу поширює український простір Бессарабією. Саме ця людина зібрала таких різним за віком та інтересами дітей навколо такої гарної ідеї – український вертеп.

“Я завжди кажу своїм юним однодумцям що ми не збираємо кошти, грошима нам дякують наші земляки за яскраві привітання, благі звістки про народження сина Божого – Ісуса Христа, святкування трьох зимових празників, глибокі українські щедрування і неймовірно щирі вітання з Новим роком. А ми своєю чергою цими коштами дякуємо нашим воїнам за можливість щедрувати, надихатися світом українського простору”, – розповідає Анатолій. – “В нас був цілий тур рідною Саратою. С колядкою ми ходили до меморіальної дошки наших загиблих героїв, до церкви, до бюджетних установ, до військової частини, до приватних установ. І ви знаєте, що надихає й надалі робите те, що ми робимо? Відгук у людей. Ми побачили багато емоцій – від щирих посмішок до сліз. Мені дуже важливо, щоб діти бачили, що вони роблять дуже гарну справу та отримували у відповідь емоцію. Це дорожче будь-яких коштів.”

https://youtu.be/ssnutcFhiaw

Я вже понад 10 років намагаюсь активно впроваджувати українські традиції, мову та культуру, зокрема і колядками та щедрівками. В умовах війни, в умовах відродження української свідомості побачив ще більший відгук від односельців. Минулого року ми з дітьми на підтримку Збройних Сил України “наколядували” 46 тис 200 грн. Цього року ще більше – 57 тис. 64 грн. За два роки зібрати 103 тис. грн маленьким колективом у маленькому селищі вважаю дуже гарним показником”, – розказує очільник групи. – “Підсумовуючи нашу творчу працю у  святкові дні,  хочу подякувати за наполегливість і витримку  всім учасникам-аматорам, за допомогу в організації щедрування Кисіолар Оксані,  Катерині Бойштян, колегам з селищного будинку культури, Приймак Марії за організацію новорічного збору коштів в Інстаграмі, куди надійшло 2340 грн. Дякуємо усім, хто нам допомагав, підтримував, чекав і наполягав на зустрічі та гостинно зустрічав.  Особлива подяка  кулінарам, господиням з “Шу-шу” (“Івушка”) за традиційний дуже смачний обід і зворушливу гостинність”.

https://youtu.be/V9U7TpfHWok

Гурт перерахував перші 3600 грн до волонтерського збору “Новорічний” на придбання автівки земляку із села Долинки, військовослужбовцю 907 ОСБ Паркарю Андрію та його побратимам. За решту будуть закриті інші важливі збори, тож, якщо ви маєте бажання підтримати молодих саратців за їхню любов до України, прихильність народним традиціям і прагнення допомогти Українським Захисникам, їхнє натхнення, з яким вони це роблять, будь ласка, скористайтеся посиланням або номером картки 5168 7451 4564 3596.

Дитячий вертеп в Сараті наколядував понад 50 тис грн на допомогу ЗСУ

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x