Апаратна нарада в Ізмаїльському районі: говорили про тендери та внутрішньо переміщених осіб

0 коментарів 16308 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Сьогодні, 26 січня, під керівництвом голови Ізмаїльської районної державної адміністрації Родіона Абашева відбулась апаратна нарада за участю заступників голови та керівників структурних підрозділів Ізмаїльської РДА, під час якої керівники поінформували про стан справ у підпорядкованих структурах та виокремили напрямки роботи на поточний період. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на районні органи  влади. 


На засіданні заступниця голови Ізмаїльської РДА Ірина Холостенко доповіла про роботу робочої групи «Прозорість і підзвітність». Зокрема про те, що районною адміністрацією в грудні минулого року було проаналізовано публічні закупівлі територіальних громад та скасовано три закупівлі, а кошти направлені на підтримку ЗСУ, зокрема на закупівлю FPV-дронів, згідно листів звернень від військових частин.

Також увага була приділена інформації від начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Галини Грамми щодо виплат державних соціальних допомог та допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам в Ізмаїльському районі у січні 2024 року.

За даними Єдиної інформаційної бази даних про ВПО станом на 25.01.2024 на території Ізмаїльського району зареєстровано 17764 особи. З 01.01.2024 по 25.01.2024 до району прибуло 76 внутрішньо переміщених осіб, вибули – 14 осіб.

Згідно з постановою КМУ від 20.03.2022 № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам» щомісячно нараховується допомога на проживання ВПО. Але починаючи з лютого 2024 року, частина ВПО втратять виплати від держави. Право на отримання допомоги залишиться лише у певних категорій громадян.

А от для тих ВПО, яким допомога призначатиметься з 01.12.2023 року, та які є непрацюючими особами працездатного віку, протягом трьох місяців після призначення вони повинні сприяти своїй зайнятості шляхом: працевлаштування/реєстрації як фізичної особи-підприємця; набуття статусу безробітного через Державну службу зайнятості; взяття на облік фізичної особи, яка проводить незалежну професійну діяльність; подання заяви для отримання допомоги на здобуття економічної самостійності/гранту для створення або на розвиток власного бізнесу; отримання ваучера на навчання.

Також на засіданні заслухали інформацію від головного спеціаліста з мобілізаційної роботи апарату райдержадміністрації Едуарда Дмитрієва про проведення заходів з мобілізації людських і транспортних ресурсів на території Ізмаїльського району.

За результатами наради Родіон Абашев надав ряд відповідних доручень керівникам структурних підрозділів районної військової адміністрації.

Апаратна нарада в Ізмаїльському районі: говорили про тендери та внутрішньо переміщених осіб

Апаратна нарада в Ізмаїльському районі: говорили про тендери та внутрішньо переміщених осіб

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x