В Арцизі обговорили найважливіші питання діяльності підрозділів міської ради – що на часі

0 коментарів 16551 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Цього тижня в Арцизькій міській раді відбулася апаратна нарада, в ході якої начальники відзвітували про роботу своїх відділів та поділилися найближчими планами. Про що говорили, та які вказівки отримали від голови очільники відділів та підрозділів міської ради – читайте в матеріалі “Бессарабії INFORM”.


Однією з найперших піднялась тема перевитрати електроенергії в дитячих садках громади. Проблема, на думку голови, полягає в тому, що люди, відповідальні за опалення, не серйозно ставляться до своєї роботи, адже діти мають приходити в уже добре розігріте приміщення, тобто треба вставати раніше та йти палити котли, а замість цього просто за півгодини-годину до початку уроків вмикають електрообігрівачі. Це не припустимо і з точки зору пожежної безпеки, і з витрат електроенергії, адже садки забезпечені твердим паливом. Голова наказав заборонити електрообігрівачі в дошкільних закладах та контролювати виконання цього наказу.

Перша заступниця міського голови Оксана Стоянова розповіла про роботу проєкту створення ветеранського хабу для учасників бойових дій. Наразі разом з начальницею  відділу культури Світланою Дімовою та ЦНАПом посадовці міської ради налагодили тісну співпрацю у напрямку розвитку проєкту. В його рамках працює мобільна кризова бригада, яка вже здійснювала певні виїзди. Осередком ветеранського простору стане міська публічна бібліотека, оскільки вона оснащена пандусами. Лишилося лише переобладнати туалети для людей з обмеженими можливостями. Надалі необхідно скласти план роботи ветеранського простору, врахувати тематику, час та виявлення потреб ветеранів. Але в роботі проєкту є одна проблема – вимога області щодо штатної одиниці соціального менеджера, який буде здійснювати оцінювання потреб ветеранів, одиноких пенсіонерів, які знаходяться під супроводом соціальних служб, але фінансувати цю одиницю область не поспішає.

Очільниця служби у справах дітей Олена Чебан відзвітувала про проведення рейдів з обстеження житлово-побутових умов сімей, що перебувають в складних життєвих обставинах, а також сімей зі статусними дітьми, які проживають в селах Холмське, Кам’янське та Надеждівка. Також пані Олена висвітлила проблему щодо нерозуміння мешканців громади процедури встановлення місця проживання дитини. Останнім часом таку довідку вимагають без будь-якої поважної причини. Втручання органів опіки та піклування можливе лише у випадках, коли батьки, які мешкають окремо, не дійшли згоди з приводу того, де буде проживати дитина. Голова радив детально розписати весь процес та викласти на офіційному сайті громади та в соціальних мережах.

Директор комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Олександр Степаненко відзвітував про роботу з надання допомоги родинам, члени яких зазнали кривди від домашнього насильства, та повідомив, що в громаді  зафіксовані нові  звернення постраждалих, навіть в родинах з числа внутрішньо переміщених осіб. Комунальна установа буде і надалі проводити роботи з надання допомоги кожному, хто цього потребує.

Начальниця відділу культури Світлана Дімова відзвітувала про проведення заходів в громаді, а також порушила питання укриття в музичній школі міста. Голова розпорядився щодо встановлення модульного укриття на території музичної школи на 50 осіб.

Головний лікар Арцизької опорної лікарні Зіновій Челак відзвітував, що пріоритетним для нього залишається відкриття реабілітаційного центру, про який ми розповідали раніше. Також наголосив, що лікарня потребує обладнання (приставку до операційного столу, артроскоп в травматологічне відділення, щілинну лампу для офтальмології, мамограф, реанімобіль) та нових спеціалістів (педіатра, анестезіолога, невропатолога та рентгенолога).

Інші відділи, установи та служби відзвітувались, що працюють у штатному режимі.

У підсумку голова громади Сергій Парпуланський оголосив, що його підлеглі мають пройти внутрішнє оцінювання з української мови, а особливо володіння діловою мовою. Складання тестів для іспиту доручив начальниці відділу освіти Людмилі Жосан. Тести співробітники міськради та її структурних підрозділів, відділів мають пройти наступного тижня.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x