Виставлено на продаж пам’ятник архітектури, в якому колись жив Почесний громадянин Болграду

0 коментарів 23760 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Болградська міська рада оголосила аукціон з приватизації комунального майна, яке є пам’яткою архітектури місцевого значення та взяте під охорону держави. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM» з посиланням на Болградську міську раду.


Як зазначено в оголошенні, це особняк, побудований наприкінці ХІХ століття та розташований за адресою: Болград, вул. Інзовська, 205, в історичному районі міста. Поряд є навчальні заклади, державні установи, лікарня, спортивні та дитячі майданчики, магазини. Зручна транспортна розв’язка.

«Може бути використаний під житловий будинок або адміністративне-офісне приміщення. Об’єкт складається з нежитлової будівлі літ. А, площею 405,1 кв.м, нежитлової будівлі літ. Б, площею 80,0 кв. м, нежитлової будівлі літ. В, площею 57,4 кв. м, вбиральні – Г; сарай – Д; Навіс – Е; Погріб – Ж; Дворові споруди № 1-2», – вказується в повідомленні.

Стартова ціна складає 3 536 802,00 грн. Аукціон відбудеться 27.12.2023 року

«Для отримання додаткової інформації звертатися до Болградської міської ради за адресою: м Болград, вул. Шпитальна, 45, т. 0938366449 або за посиланням: https://prozorro.sale/auction/SPE001-UA-20231130-39274/», – говориться в оголошенні.

«БІ» дізналася, що саме в цьому домі колись жив засновник першої амбулаторії в Болграді – нинішньої Болградської ЦРЛ, доктор Дмитро Начев, він же – один з перших випускників Болградської гімназії, тоді ще Центрального училища.

Дмитро Начев увійшов в історію міста не тільки як лікар, а й активний громадський діяч, що відтворив в Болграді театр.

Про це розповідає стаття відомого історика та краєзнавця Ігоря Пушкова, яка увійшла у 2002 році в ювілейний збірник «Здравствуй, Болград!» з нагоди 180-річчя заснування Болграда.

Додамо, торік рішенням Болградської міської ради Дмитру Начеву, “чий видатний внесок у сферу медицини безцінний”, було присвоєно звання «Почесний громадянин Болграду» (посмертно).

Виставлено на продаж пам’ятник архітектури, в якому колись жив Почесний громадянин Болграду
Посвідчення «Почесний громадянин міста Болграда», диплом та нагрудний знак на ім’я Начева Дмитра Родіоновича з рук Болградського міського голови Сергія Димитрієва отримав праправнук талановитого доктора – В’ячеслав Начев. Серпень 2022 року
Виставлено на продаж пам’ятник архітектури, в якому колись жив Почесний громадянин Болграду
Портрет Дмитра Начева – засновника медицини у місті Болграді та Болградському окрузі

Виставлено на продаж пам’ятник архітектури, в якому колись жив Почесний громадянин Болграду Виставлено на продаж пам’ятник архітектури, в якому колись жив Почесний громадянин Болграду Виставлено на продаж пам’ятник архітектури, в якому колись жив Почесний громадянин Болграду

Фото Болградська міська рада

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x