З ексдепутата-втікача Ренійської міськради, якого підозрюють у хабарництві, стягнули понад 1,8 мільйона гривень

0 коментарів 23436 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


22 листопада 2023 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду стягнула в дохід держави 1,879 мільйона гривень, внесених у якості застави за депутата Ренійської міської ради Івана Пойдолова, який спільно з міським головою Рені Ігорем Плєховим обвинувачується в вимаганні та одержанні хабаря від громадянина за забезпечення надання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.


Зазначається, що колегія суддів ВАКС погодилась з доводами прокурора та задовольнила клопотання в повному обсязі. Також суд змінив запобіжний захід Івану Пойдолову на тримання під вартою. Після його затримання буде вирішено питання про застосування цього запобіжного заходу.

Крім того, суд підтримав позицію прокурора та ухвалив здійснювати спеціальне судове провадження (in absentia) стосовно вказаного обвинуваченого.

Нагадаємо, співробітники НАБУ і САП затримали мера Рені та депутата 24 січня 2023 року під час одержання першого траншу у 50 тис. доларів. Наступного дня їм повідомили про підозру.

За даними слідства, депутат Пойдолов за попередньою змовою з міським головою отримав частину хабаря у сумі 50 тисяч доларів від громадянина за забезпечення передання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Загальна сума неправомірної вигоди, яку вимагали посадовці, становила 100 тис. дол. США. Осіб викрили «на гарячому» одразу після одержання ними частини обумовлених коштів.

Пізніше Вищий антикорупційний суд обрав Ігорю Плєхову запобіжний захід.

16 жовтня 2023 року Вищий Антикорупційний суд оголосив Івана Пойдолова  у міжнародний розшук. Стало відомо, що обвинувачений, ймовірно, незаконно перетнув кордон України з Молодовою та, можливо, перебуває в селі Етуліа Вулканештського району, звідкіля він родом.

Пойдолов не з’явився на засідання 25 вересня та 16 жовтня. Через це правоохоронці перевірили чотири потенційні адреси перебування Пойдолова, а також зв’язалися з дружиною, однак не знайшли його. Дружина, в свою чергу, повідомила, що не бачила та не розмовляла з чоловіком з вересня, коли у подружжя виникли суперечки, та він пішов з дому. Це стало причиною подання жінки заяви на розлучення з депутатом.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x