Колишнього депутата Ренійської міськради Івана Пойдолова оголошено у міжнародний розшук: причини

0 коментарів 27405 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Ініціатором оголошення в розшук депутата став Вищий антикорупційний суд України. Причина – чиновник перестав з’являтися на судові засідання. Річ у тім, що на розгляді Антикорупційного суду перебуває справа, де обвинуваченим є депутат Ренійської міської ради Іван Пойдолов. Справу призначено до розгляду по суті, але чиновник почав ігнорувати зустрічі у залі суду. Спочатку суд застосував привід до депутата через його часті неявки, проте виконати його правоохоронці так і не змогли. Тому Івана Пойдолова оголосили у розшук. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на судовий реєстр.


Як зазначено в офіційному документі, підозрюваний не з’явився на засідання 25 вересня та 16 жовтня. Через це правоохоронці перевірили чотири потенційні адреси перебування Пойдолова, а також зв’язалися з дружиною, однак не знайшли його. Дружина, в свою чергу, повідомила, що не бачила та не розмовляла з чоловіком з вересня, коли у подружжя виникли суперечки, та він пішов з дому. Це стало причиною подання жінки заяви на розлучення з депутатом.

Окремо наголосимо: нещодавно стало відомо, що обвинувачений, ймовірно, незаконно перетнув кордон України з Молодовою та, можливо, перебуває в селі Етуліа Вулканештського району, звідкіля він родом.

Нагадаємо, що згідно з даними слідства, депутат разом із мером Рені Ігорем Плєховим хотіли отримати хабар у розмірі 100 тисяч доларів за виділення земельної ділянки комунальної власності площею 2,5 га в оренду. Їх викрили під час отримання половини хабаря. Наступного дня їм повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Іван Пойдолов був головою комісії з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, охорони природи та історичного середовища Ренійської міської ради. У вересні цього року він подав заяву на складання мандату, 28 вересня сесія міськради достроково припинила його депутатські повноваження.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x