Його справа – артилерійська: історія морського прикордонника з Кілії, який прицільно нищить ворога

0 коментарів 37287 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


До Дня ракетних військ та артилерії у Морській охороні Державної прикордонної служби розповіли історію кілійця Михайла, який мріяв пов’язати своє життя з морем, але доля розпорядилася трохи по-іншому. 


Михайло з дитинства мріяв стати моряком. У 2013 році закінчив Ізмаїльський військово – морський ліцей, по закінченні якого вступив до Дунайського інституту Національного університету “Одеська морська академія”.

«Наш регіон тісно пов’язаний з судноплавством, напевне кожен другий тут моряк. Я мріяв пов’язати своє життя з цією професією – це поєднання роботи з подорожами, розширення світогляду, можливість відвідати безліч країн і побачити життя різних людей. Звичайно ж, саме в морі ти зможеш зрозуміти, чого ти насправді вартий, випробувати себе», – впевнений Михайло.

Але всі мрії було зруйновано, коли країна-агресорка у 2014 році вдерлася на нашу територію. І Михайло свідомо вирішив стати на захист рідної країни. Пішов до територіального центру комплектування й згодом був призваний на строкову службу у лави Державної спеціальної служби транспорту. Це був новий і корисний досвід, але жага до моря завжди була в душі Михайла. Й він остаточно вирішив для себе стати моряком.

Після демобілізації зі строкової, крокуючи до своєї мети, пішов на контрактну службу до Ізмаїльського загону Морської охорони. Свій морський ґарт та вишкіл Михайло отримував на борту корабля Морської охорони «Лубни».

Його справа - артилерійська: історія морського прикордонника з Кілії, який прицільно нищить ворога
Наполегливість та ентузіазм морського прикордонника були помічені і з часом він став помічником командира корабля, отримав первинне офіцерське звання.
Маючи хист до зброї та корабельного озброєння, Михайло завжди опанував його досконало. Тому згодом йому довірили посаду флагманського артилериста відділу експлуатації та застосування корабельного озброєння.

Його справа - артилерійська: історія морського прикордонника з Кілії, який прицільно нищить ворога
«Аж дух перехоплює, коли бачиш з яким шаленим гуркотом вилітають наші реактивні снаряди. Розумію, наскільки важливою й відповідальною є артилерійська справа, тому намагаюся повністю виправдовувати покладену на мене довіру. Завжди відстежую нововведення до правил стрільби, оновлення військової техніки та озброєння, вивчаю досвід колег-артилеристів та новації в питаннях озброєння і його експлуатації в іноземних державах. І завжди своїми знаннями та навичками ділюся з побратимами, адже належне функціонування та ефективність нашого озброєння у сьогоденні є життєво необхідними», – каже лейтенант.

Його справа - артилерійська: історія морського прикордонника з Кілії, який прицільно нищить ворога

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x