Торгівельний дисбаланс на Одещині: імпорт перевищує експорт

0 коментарів 18333 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


З початку поточного року підприємства Одеської області активно взаємодіяли з партнерами із 166 країн світу, проте аналіз зовнішньоторговельних операцій свідчить, що країна купує більше, ніж продає. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на Головне управління статистики в Одеській області.


За статистичними даними, імпорт товарів виявився більшим за експорт на вражаючу суму – майже 284 мільйони доларів. За цей період часу Одеська область експортувала товарів на суму понад 1370 мільйонів доларів, тоді як імпорт досяг 1653 мільйонів доларів.

Серед основних експортних товарів варто відзначити зернові культури (майже 50%), насіння і плоди олійних рослин, жири та олії тваринного або рослинного походження. З іншого боку, мінеральні палива, нафта і продукти її перегонки становлять основну частку імпорту, наступні у списку – електричні машини та засоби наземного транспорту, крім залізничного.

У порівнянні з аналогічним періодом 2022 року, експорт скоротився на 8,1%, тоді як імпорт збільшився на 7,9%.

Підводячи підсумки, можна відзначити, що частка Одеської області в загальному обсязі експорту країни становила 5,0%, розташовуючись на 4 місці серед усіх регіонів України. Щодо імпорту, частка підприємств Одещини становила 3,6%, розмістившись на 6 місці серед інших регіонів країни.

Торгівельний дисбаланс на Одещині: імпорт перевищує експорт

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x