Депутати Арцизької ради не вдоволені роботою відділу культури та туризму – причина

0 коментарів 19224 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На черговому пленарному засіданні сесії Арцизької міської ради на прохання депутатів очільниця відділу культури та туризму Арцизької міської ради Світлана Дімова звітувала про роботу за десять місяців 2023 року. Ініціатива була пов’язана з невдоволенням деяких представників депутатського корпусу, адже, за їхньою думкою, дуже погано освітлюється діяльність культурної галузі. Коротко про звіт та реальні невдоволення депутатів – у матеріалі “Бессарабії ІNFORM”.


Першим пунктом порядку денного сесії  Арцизької міської ради був звіт про роботу за десять місяців відділу культури та туризму. Начальниця надала депутатам інформацію про те, скільки видатків отримав департамент з бюджету міської територіальної громади з запланованих на 2023 рік 22 млн 226 тис. грн.

Зокрема, на утримання бібліотек у 2023 році з бюджету громади було виділено 4 млн 938 тис. грн. З них  98% – захищені статті (на заробітну плату з нарахуваннями та комунальні послуги).

На утримання музею – 457 тис. 257 грн, з них 96% – захищені статті.

На утримання 11 будинків культури – 7 млн 809 тис. грн, з них 94% – захищені статті.

На школи естетичного виховання – 6 млн 108 тис. грн, з них 100% – захищені статті.

Також очільниця відділу культури та туризму доповіла про інші напрямки діяльності свого департаменту, такі як заохочення талановитої молоді, експозиційна та просвітницька робота, проведення культурно-масових заходів, окремо про роботу музею, бібліотек, будинків культури, художніх шкіл та ін.

Але, як виявилось, не це цікавило депутатів, бо декілька з них обурились тим, що їх особисто не запрошують на заходи, організовані відділом культури. У своєму зверненні до начальниці відділу культури один з представників корпусу наголосив: “Про те, що відділ культури проводить майстер-класи, я дізнався не “зверху”, а “знизу”, обурюючись тим, що його поставили до відома відвідувачі, а не організатори події. Хоча варто зазначити, що відділ культури та туризму завжди анонсує заходи на офіційних сторінках Фейсбук та Телеграм. Виступантка пообіцяла інформувати депутатів щодо заходів окремо.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x