Технологічний прорив в медицині: понад 15 тисяч дітей на Одещині отримають інноваційну персоналізовану реабілітацію

0 коментарів 14877 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


В Одеській обласній дитячій лікарні впроваджено високотехнологічну систему реабілітації, яка надасть персоналізовану медичну допомогу понад 15 тисячам дітей, що потребують стаціонарного лікування. Нововведенням стала “Rehabilitation Gaming System” (RGS), розроблена іспанською компанією “Eodyne” та впроваджена як гуманітарна допомога. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на МОЗ.


RGS використовує передові технології для стимулювання нейропластичності та відновлення моторних та когнітивних функцій у дітей, які перенесли ушкодження мозку або опорно-рухового апарату. Ця система дозволяє створювати групи вправ, адаптовані до індивідуальних потреб кожного пацієнта.

Завдяки впровадженню RGS більше 15 тисяч дітей зможуть отримати персоналізовану реабілітацію навіть після виписки з лікарні. Система дозволяє здійснювати телемедичний моніторинг та консультування, забезпечуючи зворотній звʼязок лікарів щодо прогресу реабілітації.

«Ми пишаємося тим, що можемо запропонувати нашим пацієнтам таку сучасну та доступну технологію, — каже Лариса Виходченко, завідувачка відділенням реабілітації. — Використовуючи персональні пристрої, діти знаходять реабілітацію більш захопливою, а ми, своєю чергою, отримуємо більше даних для аналізу та оптимізації процесу одужання».

Протягом менше ніж двох тижнів після впровадження RGS в лікарні було розроблено понад 30 реабілітаційних планів для дітей, що свідчить про успішність нової системи.

Лікарня веде активну співпрацю з Національною службою здоровʼя України, гарантуючи, що ці технології будуть доступні для всіх пацієнтів без додаткових витрат. Програма медичних гарантій розкриває можливості отримання високоефективної медичної допомоги для кожної дитини в області.

Цей крок вперед в сфері медичної реабілітації став можливим завдяки підтримці проєкту USAID “Сталий розвиток національних систем охорони здоровʼя в Україні”, який сприяє впровадженню інноваційних рішень у сфері охорони здоров’я.

Технологічний прорив в медицині: понад 15 тисяч дітей на Одещині отримають інноваційну персоналізовану реабілітацію

Технологічний прорив в медицині: понад 15 тисяч дітей на Одещині отримають інноваційну персоналізовану реабілітацію

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x