Неякісна форма за мільярд гривень ─ на розтраті державних коштів викрили ексзаступника Міністра оборони України

0 коментарів 18144 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Колишнього заступника Міністра оборони України, який обіймав цю посаду з 2021 по 2023 роки, Служба безпеки України викрила на розтраті державних коштів на майже один мільярд гривень. Про це, із посиланням на СБУ, повідомляє «Бессарабія INFORM».


Так, спираючись на матеріали справи, відомо, що у 2022 році посадовець змовився зі своїми підлеглими та здійснив закупівлю неякісної військової форми у приватної компанії на майже мільярд гривень. Слідство встановило, що військові ЗСУ не можуть використовувати вказану форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року в умовах ведення інтенсивних бойових дій.

«На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили колишньому заступнику Міністра про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань)», ─ йдеться у повідомленні СБУ.

Спільнику експосадовця ─ колишньому виконуючому обов’язків директора Департаменту державних закупівель Міністерства оборони, повідомлено про підозру за такими ж статтями. Наразі обидва зловмисники знаходяться під вартою.

Тепер спільникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років із конфіскацією майна.

Неякісна форма за мільярд гривень ─ на розтраті державних коштів викрили ексзаступника Міністра оборони України

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x