Дякуємо, що читаєте нас українською💪

«Не треба нам забруднювати стіни», – в Болграді у матері Героя України виник конфлікт з жителями будинку, на фасаді якого увічнили її сина

4 коментаря 123201 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У серпні цього року з нагоди 202-річчя міста Болграда на стіні будинку, де колись мешкала родина Оцерклевич, була встановлена меморіальна дошка на честь загиблого Героя України – Віктора Оцерклевича. Разом з цим захиснику посмертно було присвоєно звання “Почесний громадянин Болграда”. Проте, як виявилося, не всі жильці були у захваті від увічнення земляка. Деякі сусіди чинили опір й у момент монтажу дошки, й під час благоустрою стіни біля неї, який вирішила згодом зробити мама загиблого. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”. 


«БІ» вже розповідала про гірку долю уродженця Болграда, який загинув за Україну, і тіло якого досі так і не вдалося поховати. Однак це горе в Болграді поділяють далеко не всі. Причому деякі навіть явно.

Зазначимо, це вже друга меморіальна дошка пам’яті уродженця Болграда, заступника командира механізованого батальйону 17 ОТБр капітана Віктора Оцерклевича (позивний «Крепиш»), який загинув від рук російських загарбників 6 квітня 2022 року поблизу селища Новотошківське. Першу таку було встановлено ще у серпні минулого року на фасаді Болградського ліцею №3, який колись і закінчив Віктор Оцерклевич.

Через місяць громадська організація ветеранів АТО-ООС Болградського району, завдяки яким у Болградській громаді з’явилася не одна така дошка на честь загиблих за свободу України воїнів, вирішила встановити пам’ятний знак і на фасаді будинку №56, що по вулиці Віктора Оцерклевича, де з двох років до свого від’їзду у 2010 році у Кривий Ріг проживав Герой України спочатку з батьками та братом, а потім із дружиною та первістком. Але на представників організації ветеранів АТО-ООС Болградського району чекав непередбачений жорсткий опір з боку власниці квартири на першому поверсі, на зовнішній стіні якої й планувалося встановити меморіальну дошку.

Жінка, яка, як виявилось, була пенсіонеркою Державної прикордонної служби України (!), категорично відмовилася надавати на це свій дозвіл. Його надала інша мешканка цього ж будинку, і відкриття меморіальної дошки на будинку №56 відбулося. Пам’ять про відвагу та героїзм Віктора була увічнена.

Але… днями журналістка «БІ», яка була безпосереднім свідком відкриття меморіальної дошки, проходила повз будинок № 56. Вразив благоустрій фасаду. Навколо пам’ятного знака, на непоказному до цього фасаді, з’явилися темно-сіра «шуба» із символічними жовто-блакитними смугами та вазон для квітів. Відверто здивувавшись таким змінам і ще не знаючи, хто їхній реалізатор, ми вирішили поділитися ними з матір’ю Героя, відправивши їй фото. І, як рік тому представники громадської організації ветеранів АТО-ООС, ніяк не очікували прочитати те, про що розповіла Віра Оцерклевич.

«… Бачиш, зробили вже, як вийшло. Я хотіла зробити світле тло, наприклад, колір цегли, як на будинку, але сусіди почали обурюватися, щоб я їм не забруднила стіни… І вже зробили колір, як у сусідки, і додали ще прапор України. Сусіди були невдоволені деякі, кричали, що я їм стінку забруднюю, в тому числі й та, яка не дозволила вішати дошку на її стіні… Бог їм суддя. Дуже дякую, що не пройшла мимо», – написала жінка, чий син пішов захищати всіх нас і вже ніколи не повернеться.

Хіба можна забруднити те, що вже забруднено, що вже не відмити та не зафарбувати? І це зараз не про фасад будинку.

Кажуть, байдужість сильніша за ненависть. Ось тільки незрозуміло, чого у душах тих мешканців-противників більше. Скоріше, у них гримуча суміш цих обох почуттів, яка без дронів і ракет нищить наших хлопців, доки ці “милі” пенсіонери спокійнісінько п’ють чай у своїй квартирі по вулиці Оцерклевича. Вони не розуміють чи завзято не хочуть розуміти, що саме завдяки таким Героям, вони п’ють його, не поперхнувшись, навіть тоді, коли в Болграді чується гомін сирени.

Бог їм суддя, як сказала невтішна мати Героя України Віктора Оцерклевича.

Світла пам’ять Захиснику України! Низький уклін його батькам!

guest

4 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Артем Докучаєв
Артем Докучаєв
10 месяцев назад

Це не люди, це потвори

Никушор
Никушор
10 месяцев назад
Ответить на  Артем Докучаєв

нелюди ті. що пишуть про конфлікти меж людьми. про церкву. розповсюджують брехню влади

Людмила Писарницька
Людмила Писарницька
10 месяцев назад

Усіх, хто був проти – до СБУ

Сергій
Сергій
10 месяцев назад

Нелюди там мешкають

4
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x