З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України

0 коментарів 20736 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Напередодні Дня Захисників та Захисниць України, які в цьому році уперше відзначають своє свято 1 жовтня, в Болграді вшанували людей, які не просто вибрали професію військового та одягли форму, а за час воєнних дій в України, показали себе справжніми патріотами Батьківщини, що готові віддати за її свободу саме дороге – своє життя. На заходах, присвячених нашим мужнім захисникам побувала власна кореспондентка «Бессарабії INFORM».


Представники влади, громадськість Болграду, які о дев’ятій зібралися на центральній площі міста, вшанували пам’ять полеглих захисників та захисниць України хвилиною мовчання, а потім на знак вдячності за проявлений героїзм українського воїна поклали квіти до Меморіалу Слави.

Того ж дня в палаці «Кришталь» голова Болградської районної державної військової адміністрації Михайло Шарафаненко, заступник голови Болградської районної державної військової адміністрації Володимир  Романовський, секретар Болградського міського голови Віра Ніколаєнко привітали військових із їх професійним святом. Промови усіх об’єднало одне – щира вдячність Захисникам та Захисницям за їх нелегку, але надзвичайно важливу справу в боротьбі за свободу України.

Також відбулась церемонія нагородження військових  Почесними грамотами Болградської районної військової адміністрації, районної та міської рад.

Порадували присутніх й музичні номери у виконанні вокалістів та танцюристів Центру культури та дозвілля Болградської міської ради.

Не були забути в цей день й полеглі герої, які поховані на болградському цвинтарі. До кожної з 16-ти могил, а також до Меморіальної дошки на честь Героя України Віктора Оцерклевича першій заступник Болградського міського голови Андрій Гарвалов та секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко поклали квіти.

Додамо, День захисників і захисниць України — державне свято України, що відзначається щороку 1 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День захисника України». Через реформу церковного календаря в Україні з 2023 року святкування перенесено з 14 жовтня на 1 жовтня.

З 2015 року є державним святом і неробочим днем. У серпні 2021 року свято було перейменовано на «День захисників і захисниць України» для встановлення статевої рівності.

З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України З вдячністю та пошаною: сьогодні в Болграді відбулись заходи на честь Захисників і Захисниць України

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x