Дякуємо, що читаєте нас українською💪

Квартплата скасовується: з наступного року комунальники Болграду перестануть обслуговувати багатоповерхівки

0 коментарів 36207 перегляд

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Днями на багатоквартирних будинках міста Болград з’явилися повідомлення адміністрації КП «Горводоканал» Болградської міської ради, в яких попереджається про намір підприємства до 30 листопада розірвати договор з мешканцями багатоповерхівок на обслуговування будинків та прибудинкової  території. Більш того, вже проведена процедура зняття таких будинків з балансу КП. З чим пов’язане таке рішення, дізналася власна кореспондентка «Бессарабії INFORM» в Болграді.


«До цього рішення ми йшли давно, починаючи ще з липня 2015 року, коли запрацював Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та були внесені істотні зміни до Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», якими громадянам надалися реальні можливості управляти своїм майном. Тоді ж Болградська міська рада активно почала допомагати мешканцям багатоквартирних будинків у створенні об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), завдяки чому вони становилися повноправними його господарями. Тобто самостійно, як окрема юридична особа, розв’язували питання підтримання будинку в належному технічному та санітарному стані, всього комплексу господарсько-побутових питань», – розповіла «БІ» очільниця відділу містобудування та архітектури, будівництва, житлово-комунального господарства та державного архітектурно-будівельного контролю Болградської міської ради Людмила Арнаут.

Але, незважаючи на активну роботу, не всі мешканці багатоквартирних будинків в Болграді погодилися піти цим шляхом. Тобто протягом наданого для цього часу так і не визначилися з формою управління будинком – не створили ОСББ та не обрали управління поміж мешканців.

«Тому, згідно з вищезазначеним законом, органи місцевого самоврядування були зобов’язані провести конкурс серед управителів багатоквартирних будинків для обслуговування тих багатоповерхівок, де не визначилися з управителем самостійно», – додала Людмила Арнаут.

Однак і ці конкурси не принесли результатів, бо охочих взяти у них участь не знайшлося.

 «У зв’язку з тим було вирішено, що з 1 грудня КП «Горводоканал» обмежує обслуговування багатоквартирних будинків і іх території, а з 1 січня 2024 року повністю перестає надавати цю послугу. Тому до 30 листопада пропонуємо мешканцям цих будинків звернутися до абонвідділу КП «Горводоканал» для розірвання договору», – підтвердив директор комунального підприємства Анатолій Ільченко.

 

guest

0 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x