Гіркий ювілей: в селі Болградської громади, де 30 років тому народився Герой Іван Сайтарли, на його честь відкрили Меморіальну дошку

0 коментарів 19548 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Менш ніж п’ять місяців не дожив уродженець села Владичень Болградської громади Іван Сайтарли до свого 30-річчя, яке б він міг сьогодні відзначити у колі рідних, коханої дівчини, друзів. Але не сталося. Рашистська нечисть забрала життя Захисника України 21 червня 2023 року. Цю чорну дату, як і дату народження, тепер увічнено на Меморіальній дошці на честь Героя, відкриття якої відбулося сьогодні. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Сьогоднішній ранок в рідному селі Героя почався з того, що представники Владиченського старостату, сільського клубу та бібліотеки разом із педагогами та учнями прийшли на місцевий цвинтар, щоб покласти квіти на його могилу та вшанувати пам’ять Івана хвилиною мовчання.

Після цього односельці прийшли до Владиченського ліцею, де відбулося відкриття Меморіальної дошки, встановленої на фасаді на честь випускника Івана Сайтарли.

Право зняти з пам’ятного знаку тканину було надано батькам Героя – Катерині та Івану Сайтарли, які прийшли разом з сестрою та дівчиною Івана.

“Немає слів, аби висловити словами біль від втрати Героїв, які ціною власного життя, відстоюють мирне життя для нашої країни. Сьогодні ми відкрили пам’ятну дошку, щоб ніколи не забувати, завдяки кому можемо прокидатися в ліжку, ходити до школи, виховувати дітей, вести відносно мирне життя. Ваня віддав за нас з вами найцінніше, що є в людини, – власне життя. Нехай ця меморіальна дошка стане нагадуванням наступним поколінням про героїзм і самопожертву захисників України. Вічна пам’ять та шана герою! Слава Україні”, – зазначила у своїй промові староста села Владичень Марія Ігнатова.

Гіркий День народження Івана Сайтарли також ознаменувався тим, що на його честь біля школи висадили калину й квіти.

Нагадаємо, військовослужбовець розвідувального батальйону Іван Сайтарли загинув 21 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Херсонському напрямку, про що стало відомо лише у перших числах минулого місяця. 8 жовтня з військовими почестями його поховали  на місцевому цвинтарі у рідному селі Владичень.

Вічна пам’ять та шана Герою!

Фото Марії Ігнатової та КЗ “Центр культури та дозвілля” села Владичень

Гіркий ювілей: в селі Болградської громади, де 30 років тому народився Герой Іван Сайтарли, на його честь відкрили Меморіальну дошку Гіркий ювілей: в селі Болградської громади, де 30 років тому народився Герой Іван Сайтарли, на його честь відкрили Меморіальну дошку Гіркий ювілей: в селі Болградської громади, де 30 років тому народився Герой Іван Сайтарли, на його честь відкрили Меморіальну дошку Гіркий ювілей: в селі Болградської громади, де 30 років тому народився Герой Іван Сайтарли, на його честь відкрили Меморіальну дошку Гіркий ювілей: в селі Болградської громади, де 30 років тому народився Герой Іван Сайтарли, на його честь відкрили Меморіальну дошку Гіркий ювілей: в селі Болградської громади, де 30 років тому народився Герой Іван Сайтарли, на його честь відкрили Меморіальну дошку Гіркий ювілей: в селі Болградської громади, де 30 років тому народився Герой Іван Сайтарли, на його честь відкрили Меморіальну дошку Гіркий ювілей: в селі Болградської громади, де 30 років тому народився Герой Іван Сайтарли, на його честь відкрили Меморіальну дошку Гіркий ювілей: в селі Болградської громади, де 30 років тому народився Герой Іван Сайтарли, на його честь відкрили Меморіальну дошку Гіркий ювілей: в селі Болградської громади, де 30 років тому народився Герой Іван Сайтарли, на його честь відкрили Меморіальну дошку

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x