Депутата Одеської облради підозрюють у розкраданні 6 мільйонів гривень на освітленні вулиць

0 коментарів 21330 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Чинному депутату Одеської обласної ради про підозру у організації зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило завдання бюджету збитків у розмірі шести  мільйонів гривень. Дії народного обранця кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” із посиланням на НАБУ.


Як встановило слідство, у 2020 році депутат Одеської обласної ради VII скликання організував укладання тодішнім селищним головою однієї з територіальних громад Одеської області низки договорів підряду з підконтрольним йому товариством на виконання робіт з облаштування вуличного освітлення в обхід тендерних процедур, поза конкурентним полем.

Учасники змови штучно розділили предмет закупівлі на частини (окремі вулиці населеного пункту), кожна з яких за вартістю робіт не перевищувала 1,5 млн грн, що дозволило замовнику укласти договори з підконтрольним депутату товариством без застосування електронної системи закупівель. Це надало можливість підряднику включити до договірної ціни світильники вуличного освітлення за цінами, умисно завищеними у понад 6 разів. Внаслідок таких дій державі заподіяно 6 млн грн збитків.

Згодом, депутат Одеської обласної ради організовував підроблення актів приймання виконаних будівельних робіт, до яких було включено неправдиві відомості щодо понесених витрат, що стало підставою для зайвого перерахування на рахунок підрядника бюджетних коштів у сумі 6 млн грн.

Директору підконтрольного депутату товариства та колишньому селищному голові однієї з територіальних громад Одеської області повідомлено про зміну раніше повідомлених підозр, а також про нові підозри у вчиненні злочинів, кваліфікованих за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України та за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України відповідно.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x