Безкоштовне житло для інвалідів війни: як стати у чергу – коментар фахівця Болградської РВА

0 коментарів 18954 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Після виходу публікації про надання житла інваліду війни в місті Болград до нашої редакції почали звертатися інші претенденти з запитанням, куди потрібно звертатися, аби також стати в чергу. Щоб допомогти нашим читачам, кореспондентка «Бессарабії INFORM» зв’язалась з начальником управління соціального захисту населення Болградської районної військової адміністрації Олександром Рожковим. Зазначимо, ці рекомендації будуть корисними й мешканцям інших районів Бессарабії. 


Спочатку відмітимо, в поточному році було забезпечено грошовою компенсацією на придбання житла трьох мешканців Болградського району.

У першу чергу, Олександр Рожков зазначив, що усі троє отримувачів грошової компенсації – особи з інвалідністю (двоє з яких є учасниками бойових дій на території інших держав та один – учасник антитерористичної операції в Україн). Ці люди подавали заяву до УСЗН Болградської райдержадміністрації ще чотири роки тому.

«Виплата їм коштів грошової компенсації із поточного рахунку на купівлю житлового будинку стала можливою завдяки тому, що у 2023 році з державного бюджету до Болградського району надійшла цільова субвенція у розмірі 5484,8 тис. грн», – зазначив Олександр Рожков.

За його словами, наразі продовжують діяти Порядки виплати грошової компенсації за належне для отримання жиле приміщення для членів сімей загиблих військовослужбовців та осіб з інвалідністю, що захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та деяких категорій осіб, які брали участь у бойових діях на території інших держав.

«Але претендентам на такі виплати після децентралізації потрібно звертатися вже не до органів соціального захисту райдержадміністрації, а до органу соціального захисту населення тієї громади, де людина мешкає та перебуває на квартирному обліку, що потрібно зробити у першу чергу. Там же, в органі соціального захисту громади можна отримати інформацію стосовно необхідного пакету документів та чекати своєї черги, якщо документи відповідають вимогам на отримання грошової компенсації на житло», – додав Олександр Рожков.

Додамо, що якщо мова йде про претендентів на компенсацію серед осіб з інвалідністю внаслідок війни, то вони повинні мати першу або другу групу.

«Дійсно, такі заяви в Болградській громаді приймаються вже у відділі соціального захисту населення Болградської міської ради. А виплати компенсацій також  проводяться по черзі та при наявності субвенції з держбюджету на ці цілі у бюджеті громади», – звернула увагу Альона Жолтова, очільниця відділу соцзахисту Болградської міської ради.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x