В Україні до кінця 2023 року запрацює “єБронювання” військовозобов’язаних у “Дії”: що відомо

0 коментарів 19008 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Мінекономіки планує запустити механізм електронного бронювання до кінця 2023 року, повідомляє Forbes з посиланням на пресслужбу міністерства. За інформацією заступника міністра економіки Ігора Фоменка, у липні, коли було анонсовано ініціативу, у країні нарахували 4000 критично важливих підприємств та понад 500 000 заброньованих військовозобовʼязаних, передає Ліга.нет.


На черзі – завершення регуляторної частини, за яку відповідає Мінекономіки. Кабмін має погодити постанову, яка регулюватиме єБронювання, з органами центральної влади, Пенсійним фондом, податковою, бізнесами тощо.

У Мінекономіки кажуть, що попередній проєкт постанови вже існує. Доступ до єБронювання буде через застосунок Дія. Там керівники підприємства зможуть дізнатися кількість військовозобовʼязаних працівників під бронювання – це реалізується через обмін даними між реєстрами органів державної влади, Міністерства оборони та Генштабу ЗСУ.

У сервіс можна буде ввести облікові дані окремого працівника та перевірити, чи підпадає він під бронювання, чи має дефіцитну військову спеціальність, та чи потрібно йому оновити дані в ТЦК. Якщо працівник підпадає під умови бронювання, він зможе отримати відстрочку на пів року.

Для уточнення даних передбачене бронювання на один місяць – за цей час людина має оновити дані у ТЦК. Після чого її можна буде забронювати повноцінно.

Після запуску єБронювання заброньовані отримуватимуть витяг з реєстру заброньованих військовозобов’язаних. Він міститиме QR-код, що скануватимуть при перетині кордону тощо.

Водночас у Мінекономіки кажуть, що це не остаточна версія механізму.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x