В Одеській області зріс рівень захворювання на ГРВІ, найбільше – у Білгород-Дністровському районі

0 коментарів 17685 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За даними моніторингу, який нещодавно проводив Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб, наразі спостерігається сезонне зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). За останній тиждень, порівняно з попереднім, рівень захворюваності зріс на 14,5%. Ріст спостерігався як серед дітей (на 13%), так і серед дорослого населення – на 17,6%. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на Центр.


По адміністративним територіям зростання відмічається у п’яти районах, але найбільше – у Білгород-Дністровському (у 2,3 раза) та Березівському (в 1,9 раза). Водночас у Болградському та Ізмаїльському районах відмічається зниження рівня захворюваності на 14,7% та 9,1% відповідно.

На жаль, суттєво збільшилась кількість випадків захворювання на коронавірусну хворобу – на 54,5% за рахунок дітей, де ріст у 2,7 раза, серед дорослих зростання на 39,4%. Також  з початку епідсезону вже зареєстровано 2 лабораторно підтверджених летальних випадки від COVID-19, і це особи у віці 65 років і старше.

Згідно з вірусологічним моніторингом в області спостерігається циркуляція вірусів не грипозної етіології (риновірус, парагрип та SARS CoV-2) з превалюванням останнього.
Ще додамо, що захворюваність на гострі кишкові інфекції  продовжує знижуватись. Так, за минулий тиждень, порівняно з попереднім, рівень захворюваності знизився на 18,4%, у тому числі серед дорослого населення – на 34,2%, серед дітей – на 8,5%. Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками або не реєструвались зовсім.

В Одеській області зріс рівень захворювання на ГРВІ, найбільше - у Білгород-Дністровському районі
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x