Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було

0 коментарів 39690 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора в залі Центру культури та дозвілля села Залізничне Болградської громади було багатолюдно. Місцеві жителі різного віку, почесні гості села зібралися, щоб разом відзначити 162-й День заснування цього села, яке славиться своєю давньою історією та, звичайно ж, трудівниками, його Героями-захисниками. України. На заході побувала кореспондентка «Бессарабії INFORM».


Те, з чого починалося Залізничне, його зародження та становлення сьогодні увічнено у кількох невеликих музейних кімнатах у будівлі, яку ділить старостат та Центр культури та дозвілля села. З невеликої екскурсії ціма кімнатами для гостей заходу і розпочався День народження Залізничного.
А продовжилося вже у глядацької залі – з хвилини мовчання по загиблих воїнах, серед яких троє – уродженці села Залізничне.

«Я вдячний кожному, хто докладав та продовжує докладати зусиль для розвитку та процвітання Залізничного! На жаль, війна забрала життя наших земляків – Руслана Дунєва, Константина Карагеза, Михайла Ялама. Низький уклін та щирі співчуття родинам загиблих, сумуємо разом із вами. Світла пам’ять нашим хоробрим героям! Сьогодні тридцять шість уродженців Залізничного продовжують боронити Україну від ворога на передовій. Бажаю надійного захисту всім воїнам, які в ці хвилини захищають нас і нашу рідну землю, та скорішого повернення до дому! Перемога та світ – наші головні мрії. Бажаю, щоб вони швидше здійснилися. Від щирого серця зичу всім жителям Залізничного мирного неба над головою, родинного затишку, любові та спокою у вашій оселі та в нашій рідній Україні! Нехай не буде більше втрат!
З днем народження, Залізничне!», – зазначив у своїй вітальній промові Болградський міський голова Сергій Димитрієв, після чого приступив до традиційної церемонії нагородження мешканців Залізничного.

Він також подарував Центру культури та дозвілля села цінний подарунок – ноутбук, якого дуже потребували артисти, щоб радувати односельців своїми новими постановками та номерами.

Те, що цей подарунок справді заслужений, продемонстрували народний фольклорний колектив «Радість» Залізничненського Центру культури та дозвілля, подарувавши глядачам прем’єру своєї масштабної яскравої вокально-хореографічної вистави.

Були й інші привітання та нагородження. Грамотами Болградської районної ради мешканців Залізничного відзначив голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв та староста села Залізничне Світлана Гергі. Вона попросила піднятися на сцену всіх працівників із благоустрою села.

«Цінуєте їхню щоденну працю, адже вони роблять наше село кращим – і в дощ, і в спеку», – звернулася староста до зали.

З вдячністю зустріли глядачі побажання настоятеля місцевого храму отця Михайла та старости села Табаки Володимира Терзі, який також піднявся на сцену, щоби привітати сусідів.

“Ви для нас багато в чому приклад, нам є чому ще у вас повчитися”, – зазначив він.

Приємними музичними подарунками стали виступи артистів КЗ «Центр культури та досугу» Болградської міської ради, Ангеліни Балашової, Вікторії Ільчук, студії «Флай-Йога».

Додамо, що протягом усієї півторагодинної урочистості в залі знаходилась скринька, куди кожен охочий міг покласти будь-яку суму на підтримку ЗСУ.

Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було Село Залізничне Болградської громади відзначило своє 162-річчя: як усе було

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x