Поцупив праску ─ сідай за ґрати: Тарутинський суд виніс вирок раніше судимому крадію

0 коментарів 17766 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Тарутинський районний суд виніс вирок раніше судимому чоловіку, який заволодів майном декількох людей. Причини своїх вчинків обвинувачений так і не пояснив. Яке покарання отримав зловмисник, дізнавалась «Бессарабія INFORM», посилаючись на матеріали справи.


У 2022 році чоловік уже був засуджений до п’яти років ув’язнення, проте тоді судові органи зглянулися на винуватця та встановили йому річний випробувальний строк. На шлях виправлення чоловік так і не став та навіть попри те, що мав не погашену судимість, він зважився на черговий злочин.

На початку поточного року, 3 січня, перебуваючи за місцем мешкання, в якому він проживав за усною домовленістю із власником, у зловмисника виник план ─ збагатитися за рахунок чужого майна. Оскільки чоловік мав доступ до всіх кімнат в оселі, на око йому потрапили деякі речі, які, як він вирішив, можна привласнити. Так у подальшому він знайшов те, що шукав, та викрав у господаря електрокамін вартістю 600 гривень  та праску вартістю 240 гривень.

Цього зловмиснику здалося замало, тож він 10 січня проник до одного з чужих домоволодінь населеного пункту та викрав з незачиненого господарського складського приміщення полімерну ємність вартістю 389 гривень та 50 метрів садового шланга загальною вартістю 1200 гривень. У цей час господаря вдома не було.

У суді обвинувачений свою провину визнав повністю та підтвердив всі обставини скоєного злочину.

Зважаючи на те, що злочин чоловік вчинив у період встановленого йому іспитового строку, на цей раз вийти «сухим з води» йому не вдалося.

Крім того, суд дійшов висновку про те, що обвинуваченому слід призначити покарання за сукупністю вироків.

Відтак, чоловіка визнали винним у вчиненні злочину та призначили покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. За сукупністю вироків до покарання частково приєднали невідбуте ним покарання, призначене 9 листопада 2022 року, остаточно засудивши його до п’яти років одного місяця.

До набрання вироком законної сили, зловмисника триматимуть під вартою в Державній установі «Ізмаїльський слідчий ізолятор», а строк  покарання обчислюватимуть з моменту його взяття під варту ─ 17 жовтня 2023 року.

Вирок суду набере законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Поцупив праску ─ сідай за ґрати: Тарутинський суд виніс вирок раніше судимому крадію

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x