Підприємців Білгорода-Дністровського попереджають про необхідність облаштування вивісок державною мовою

0 коментарів 29430 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Керівникам всіх підприємств сфери побутових послуг та торгівлі Білгорода-Дністровського нагадали, що всі вивіски та покажчики що викладені не державною мовою, потребують заміни. Про це, із посиланням на міську раду, повідомляє «Бессарабія INFORM».


«БІ» уже розповідала, що навіть попри другий рік повномасштабного вторгнення, Аккерман «майорить» російськомовними вивісками та рекламою.

Наразі для місцевих підприємців ще раз наголосили, що згідно із законодавством всі вивіски, покажчики, вказівники, повідомлення, написи та інша публічно розміщена текстова і візуальна інформація, що використовується для інформування необмеженого кола осіб про товари, роботи, послуги, певних суб’єктів господарювання, розташовані на будівлях та спорудах, повинна подаватися державною мовою. Інформація для загального ознайомлення може дублюватися іншими мовами відповідно до закону.

Крім того, суб’єктів господарювання попередили, що відповідно до чинних норм, у разі невідповідності розміщення вивіски чи таблички вимогам, державним нормам, стандартам і правилам – розміщені вивіски чи таблички підлягають демонтажу за рахунок коштів юридичних осіб або фізичних осіб-підприємців, якими вони були встановлені.

Наскільки дієвим є таке попередження і чи змінить це ситуацію в місті, «БІ» розповість у наступних матеріалах.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x