На пленарному засіданні сесії Арцизької міської ради вибухнула суперечка. Про що дискутували

0 коментарів 27432 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 20 жовтня, відбулося чергове пленарне засідання 52 сесії Арцизької міської ради, на якому вибухнула суперечка з приводу діяльності комунального підприємства “Водоканал”. Що стало причиною, розповість власна кореспондентка “Бессарабії INFORM” в Арцизі. 


Перш ніж перейти до порядку денного, слово надали підприємиці Інні Захаровій, яка сьогодні представляла інтереси цілої вулиці – Захарова. Виступаюча повідомила, що мешканців було відключено від водопостачання внаслідок великого пориву, але проблемою виявилося підключення після його  усунення до мережі абонентів, в яких раніше не було встановлено лічильників. Зі слів представниці, п’ятий день люди живуть без доступу до води.

Пояснив ситуацію директор КП Федору Желяскову, який зауважив, що всі дії “Водоканалу” законні, адже, опираючись на ст.3  Закону України про комерційний облік теплової енергії та водопостачання, забороняється до зовнішніх інженерних мереж підключати будівлі, не оснащені вузлами комерційного обліку (прим. лічильниками).

Заперечив йому депутат Анатолій Афанасьєв, який наголосив, що в тому ж Законі сказано, що відключення мало відбуватися лише після письмового попередження за два місяці, на що директор “Водоканалу” відповів, що воно було екстреним. Почалася активна дискусія, адже з одного боку – люди без води, а з іншого – норми та Закон. Федор Желясков відзвітував, що станом на 16 годину 19 жовтня чотири будинки на вулиці Захарова залишилися не підключеними до водопостачання.

Голова Арцизької територіальної громади Сергій Парпуланський пообіцяв всім присутнім взяти ситуацію під свій особистий контроль.  “Бессарабія INFORM” буде слідкувати за подальшим розвитком подій.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x