Директор арцизького “Водоканалу” надав роз’яснення стосовно скандальних відключень абонентів від водопостачання

1 коментар 90882 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


“Бессарабія INFORM” продовжує розбиратися у ситуації з відключенням від водопостачання абонентів по вулиці Захарова, через що вибухнув скандал на останньому засіданні Арцизької міської ради. Детальніше про ситуацію ми розпитали директора арцизького комунального підприємства “Водоканал” Федора Желяскова.


– Федір Федорович, вчора на черговій сесії мешканці вулиці Захарова через свою довірену представницю виразили обурення діями комунального підприємства “Водоканал”. Розкажіть про які події мова?

– По вулиці Захарова у понеділок стався порив на водомережі, внаслідок якого два багатоквартирних будинки були затоплені. Було скликано комісію ЖКГ (до речі, варто звернути увагу, що голова комісії Анатолій Афанасьєв на збори не з’явився), якою було прийняти рішення про необхідність заміни усієї лінії.

– Чому після усунення пошкоджень вода у частини мешканців так і не з’явилась?

– Відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» забороняється приєднання житлових і нежитлових будівель до зовнішніх інженерних мереж без оснащення таких будівель вузлами комерційного обліку відповідних комунальних послуг. Простіше кажучи, без лічильника підключати  воду я не маю права. Даний Закон вступив в дію 2017 році з перехідними положеннями. Також не варто забувати про Закон України «Про питну воду та питне водопостачання» де йдеться про раціональне використання питної води.

– Але ж депутат Анатолій Афанасьєв в своїй промові зауважив, що Закон, яким Ви керуєтесь, також зобов’язує Вас попередити мешканців за два місяці перед відключенням та встановленням лічильників.

– По перше, ще у вересні 2022 року після завершення терміну перехідних положень, КП «Водоканал» повідомляв у соціальних мережах та на офіційному сайті міської ради про необхідність встановлення лічильників згідно з чинним законодавством. По-друге, якби заміна водопроводу була запланована, то ці зауваження були б доцільні, та, на жаль, заміна була обумовлена затопленням будинків внаслідок поривів у мережі. Загалом це не перший випадок невдоволення роботою підприємства. Маємо навіть рішення господарського суду та апеляційного суду щодо аналогічної справи на користь “Водоканалу”, що ще раз підтверджує правомірність дій комунальників. Так, не приємно, але дотримуватись Закону потрібно. Зрозуміле й обурення людей у котрих дійсно витрати на лічильник не на часі. Це питання легко вирішити, якщо у вас скрутне фінансове положення – вам просто необхідно звернутися до Арцизької міської ради за матеріальною допомогою.

– Що ми маємо станом на сьогодні, щодо даної ситуації?

– На сьогодні всі абоненти придбали лічильники та вже майже всі підключені. Я думаю, що до кінця дня вже вся вулиця матиме доступ до води.

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Максим
Максим
6 месяцев назад

Даний Закон вступив в дію 2017 році з перехідними положеннями. Також не варто забувати про Закон України «Про питну воду та питне водопостачання» де йдеться про раціональне використання питної води.

В якому з районів міста Арциз з крану йде питна вода?

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x