192 томата з одного куща: село Татарбунарського району потрапило до Книги рекордів України

0 коментарів 56619 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У фермерському господарстві “Стоянов” в селі Баштанівка Татарбунарської громади був встановлений новий рекорд України з вирощування помідорів. З одного куща було зібрано 192 плоди, що значно перевищило попередній показник та навіть очікування претендентів напередодні візиту представників Книги рекордів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на керівницю Національного реєстру Лану Вєтрову. 


Зафіксоване досягнення було зареєстроване в категорії “Найбільша кількість плодів томатів для переробки, зібраних з одного куща”. Важливо відзначити, що експерти враховували як стиглі, так і зелені плоди, оскільки це стосується помідорів, які призначені для подальшої переробки.

Вєтрова відмітила, що сорт помідорів, який дозволив отримати рекордний врожай з одного куща, залишається сутою таємницею серед місцевих фермерів. Вона підкреслила, що в цій місцевості вирощувати великий врожай є викликом через високий рівень засоленості ґрунтів та постійну засуху.

Нагадаємо, очікувалося, що рослина надасть врожай у кількості від 170 до 180 томатів, проте результат виявився значно більшим. Раніше лідерство у цьому рекорді тримав фермер із Новоолексіївки Херсонської області. У 2017 році він зібрав з одного куща 165 помідорів загальною вагою 8 кілограмів 400 грамів.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x