Ферма з Татарбунарської громади претендує на рекорд України за кількістю томатів, зібраних з одного куща

0 коментарів 70362 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вже завтра, 7 жовтня, в селі Баштанівка Татарбунарської громади відбудеться реєстрація рекорду України у номінації «Найбільша кількість томатів з одного куща». Очікується, що кожна рослина надасть врожай у кількості від 170 до 180 томатів. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”, посилаючись на очільницю Національного реєстру рекордів України Лану Вєтрову.
“Уявіть, що з одного куща у вас одразу п’ять-шість 3-літрових банок квашених помідорів!”, – зауважила Лана Вєтрова.

Слід відзначити, що Одеська область на даний момент тимчасово стала лідером у вирощуванні овочів, у зв’язку з окупацією міста Каховки. Фермерське господарство “Стоянова” села Баштанівки претендує на встановлення рекорду за найбільшим врожаєм томатів.


“Вирощувати такий врожай там складно через засоленість грунтів у регіоні і постійну засуху, але місцевий фермер довів, що навіть рекордні врожаї на цих землях можливі!”, – говорить Лана Вєтрова.
До речі, попередній рекорд в цій номінації був встановлений фермером із Новоолексіївки, Херсонської області. У 2017 році він встановив рекорд України, зібравши 165 помідорів загальною вагою 8 кілограмів 400 грамів з одного куща.
guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x