З третьої спроби: в одному з ліцеїв Болградської громади розпочалося довгоочікуване будівництво укриття, на яке виділено понад 9 мільйонів гривень

0 коментарів 64746 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На території ліцею села Табаки Болградської громади стартувало капітальне будівництво укриття, на яке довго чекали як педагоги навчального закладу, так і учні та їхні батьки. Адже, починаючи ще з пандемії коронавірусу, а потім і у зв’язку з війною вони змушені викладати та вчитися виключно дистанційно. Що, у свою чергу, не найкраще впливає на якість знань учнів, деякі з них з цієї причини навіть перевелися до інших навчальних закладів. Про це повідомляє «Бессарабія INFORM».


Зазначимо, що Табаківський ліцей сьогодні залишається єдиним у Болградській громаді, учні якого займаються в онлайн режимі. Оскільки на території цього навчального закладу та поблизу нього не було хоч якогось підвального або напівпідвального приміщення, яке можна було б обладнати під найпростіше укриття.
У зв’язку з цим ще минулого року Болградський міський голова Сергій Димитрієв оголосив про необхідність капітального будівництва укриття.

«Забезпечення безпечного освітнього простору для дітей – наше пріоритетне завдання. Ми зробили це у всіх навчальних закладах громади, за винятком села Табаки. Якщо знадобиться будувати укриття «з нуля», значить, будуватимемо», – зазначив очільник Болградської громади.

В результаті на 56-й сесії Болградської міської ради депутати підтримали проєкт рішення про виділення 9 мільйонів 132 тис. 454 гривень на будівництво найпростішого укриття на 200 осіб. Причому укриття не лише для ліцею, а й для сільського дошкільного закладу, які на тій самій сесії було вирішено об’єднати в одну установу.
Проте одного виділення названої суми було недостатньо, відділу освіти Болградської міської ради потрібно було ще оголосити торги для визначення майбутнього підрядника.

«Торги оголошувалися за це літо двічі, але так і не відбулися через відсутність претендентів на здійснення будівництва. Вже після цього дозволялося і вдалося підписати пряму угоду з підрядником», – розповів директор Табаківського ліцею Григорій Маргаріт.

Підрядною організацією виступило приватне підприємство “Васольбудстрой”, яке зареєстроване в Арцизькій громаді.

Десять днів тому техніка вже в’їхала на територію ліцею, та розпочалося копання котловану, глибина якого має досягати до 4 метрів завглибшки.

«Зрозуміло, будівництво займе певний час, і ми ще не завтра вийдемо в офлайн. Але навіть цей старт для всіх нас – велика радість. По-перше, і діти, і педагоги вже скучили за живим спілкуванням, а у багатьох учнів через таку тривалу ізоляцію пропадає мотивація до навчання, участі в конкурсах, змаганнях. Судіть самі: на початок минулого навчального року в нас налічувалося загалом 203 учні. А на початок уже цього – вже 183. Хтось із дітей переїхав, інші вважали за краще перевестися до інших закладів громади, щоб навчатися в очному режимі. Місцевих дошкільнят теж – або тримають удома, або перевели до іншого садка. Наразі є надія, що ми встигнемо виправити ситуацію», – додав Григорій Маргаріт.

Додамо, що з початку цього тижня повністю перейшов на очне навчання Болградський ліцей №2 Болградської міської ради, який раніше практикував змішаний формат. Це стало можливим завдяки облаштуванню додаткового укриття на 150 осіб та розширення чинного до 270.
Таким чином, на сьогодні з 8-ми закладів загальної середньої освіти та 7-ми закладів дошкільної освіти Болградської міської ради в очному режимі працюють 7 та 6 відповідно.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x