У Болградській громаді після підвищення тарифів на воду збільшили вартість послуги з вивезення сміття – названі причини

0 коментарів 25488 перегляду

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


У середньому на 62% більше доведеться платити абонентам КП «Горводоканал» Болградської міської ради за послугу вивезення сміття. Новий тариф було затверджено на вчорашньому засіданні виконавчого комітету міської ради, і діятиме він вже з 1 жовтня 2023 року. Чим керувалися при коригуванні нових тарифів за вивезення ТПВ, дізналася власна кореспондентка «Бессарабії INFORM» у Болграді.


«Це був вимушений крок, як і з переглядом тарифів на водопостачання та водовідведення. Нас до цього спонукало суттєве збільшення складових тарифу. Найбільше зросли в ціні олії та мастильні матеріали – на 314%, на 246% – гумотехнічні вироби, на 208% – дизпаливо, яке ми витрачаємо досить багато, здійснюючи в деякі населені пункти громади кілька рейсів. Піднялися у вартості запчастини – на 108%, збільшився рівень мінімальної заробітної плати – на 13%. Це за період від початку війни в Україні, тоді як останній раз наші тарифи переглядалися ще напередодні повномасштабного вторгнення. Якби ми все залишили на колишньому рівні – підприємство навряд чи могло б взагалі надавати цю послугу», – розповів «БІ» директор КП «Горводоканал» Анатолій Ільченко.

Зазначимо, якщо до цього жителям Болградської громади, які мешкають у приватному секторі, доводилося платити 23,35 грн з однієї особи, то з 1 жовтня – вже 37,90 грн. Переглянуто тариф і для мешканців багатоквартирних будинків. Замість колишніх 21,31 грн за особу вони платитимуть 34,58 грн.

Нагадаємо, у серпні цього року виконком Болградської міської ради встановив нові тарифи на водопостачання та водовідведення, які почали діяти з 1 вересня 2023 року.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x