У Болградському районі знизились показники захворюваності на гострі кишкові інфекції

0 коментарів 20196 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


За даними моніторингу тижня, з 29 серпня по 4 вересня у Болградському районі на 13,3% знизились показники захворюваності на гострі кишкові інфекції. Про це, із посиланням на Болградський районний відокремлений підрозділ  ДУ «Одеський ОЦКПХ МОЗ», повідомляє «Бессарабія INFORM».


Захворюваність серед дітей становила 53,9% та була нижчою за попередній період на 12,5%. Cеред дорослих, навпаки, становила 46,1% та була вищою за попередній тиждень на 16,6%.

Серед дітей 85,7% захворюваності реєструвалась у вікових групах від 5 до 14 років

Також фахівці зазначили, що сальмонельоз та шигельоз за минулий тиждень не реєструвались. Захворюваність на ГРВІ та грип в районі реєструється на рівні сезонних показників – 103,4 на 100 000 населення, що нижче епідемічного порогу в 5,1 раза.

Продовжується нагляд з холери за хворими на гострі кишкові інфекції та навколишнього середовища. Такі хворі обстежені на холеру. Проведені лабораторні дослідження навколишнього середовища на холеру – вода озера Ялпуг, стічні води каналізаційних систем, стічні води інфекційних стаціонарів. Усі результати негативні.

Наразі епідемічна ситуація контрольована.

 

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x