Науковці з Rewilding Ukraine та профільні спеціалісти відновлюють флору та фауну Бессарабії: у степи повернули червонокнижних пухнастиків

0 коментарів 23976 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Завдяки спільній праці науковців з Rewilding Ukraine, профільних спеціалістів Одеської ОВА та місцевої влади у бессарабські степи повертаються червонокнижні хом’яки. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив очільник Одещини Олег Кіпер.  


За словами голови ОВА, наразі проводиться цілеспрямована робота щодо відновлення популяцій флори і фауни.

Як повідомляла “БІ”, нещодавно команда спеціалістів Rewilding Ukraine за допомогою Київського зоологічного парку загальнодержавного значення та Природно-етнографічного парку “Тарутинський степ” заселила на окремій території у “Фрумушика-Нова” групу хом’яків, щоб закласти основу стабільній популяції виду в цій місцевості.

Колись дикі хом’яки населяли степи та лісостепи на більшій частині території України, але майже зникли у природі.

“Одеська ОВА спільно з науковцями Rewilding Ukraine та з Бородінською селищною радою працює над створенням національного природного парку «Буджацькі степи», до якого разом з іншими територіями планується включити ландшафтний заказник «Тарутинський степ», ботанічний заказник «Староманзирський», ландшафтні заказники «Діброва Могилевська» та «Діброва Манзирська»”, – зауважив Олег Кіпер.

Очільник ОВА додав, що створення національного природного парку «Буджацькі степи» є частиною програми відновлення унікального біорізноманіття Тарутинського степу, другого за площею степового масиву Європи. У планах Одеської ОВА спільно з науковцями Rewilding Ukraine – повернути сюди тварин, що зникли через діяльність людини: кулана, лані європейської, бабака степового, хом’яка.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x