Направили ненависть у потрібне русло: після атаки дронів мешканці Вилкового за півтори години закрили збір на прожектор для ППО

3 коментаря 418743 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Недавні атаки дронів на Бессарабію зачепили населені пункти, які до цього майже не знали війни. Зокрема і Вилкове, де упродовж двох ночей сталося кілька прильотів. Проте це розбудило в людях не страх, а ще більшу ненависть до ворога та бажання допомогти українській армії. Лише за півтори години мешканці Української Венеції закрили збір на прожектор для ППО, після чого попросили відкрити ще один – другу банку “розбили” також достатньо швидко. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM” з посиланням на місцеву волонтерку Христину Щербатову. 


Про здивування від завзятості земляків Христина розповіла на своїй сторінці у соцмережі. Раніше, за її словами, так швидко збори закривати не вдавалося, а їх було немало. З початку війни вона з однодумцями працювала у Волонтерському центрі, та нещодавно вони вирішили закрити штаб через особисті причини.

Проте Христина за можливості продовжує займатися волонтерством. От і після атак на місто не змогла залишитися осторонь – запитала у військових, що їм потрібно для захисту півдня Одещини, отримала перелік та звернулася до людей.

“Спочатку відкрила банку на 60 тисяч гривень. Була дуже здивована, адже вилківці закрили її за півтори години! Писали і обурювалися, що не встигли взяти участь. Тоді вирішила відкрити ще одну банку – ще на 60 тисяч. Також вже її закрито”, – розповіла Христина.

За зібрані кошти вже замовили один потужний прожектор вартістю 57 900 гривень, акумулятор за 3 500 грн та два менших по 8 000 грн. За словами волонтерки, останні вартують по 16 000, але вдалося їх замовити за волонтерською знижкою. Кошти, які залишилися та ще надходитимуть, витратять на захист неба пізніше, коли військові протестують перші та будуть розуміти подальші потреби.

Сила українців – в єдності! Слава нашим військовим! Слава нації!

guest

3 коментарів
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
*****
*****
8 месяцев назад

Круто!

Голдфингер
Голдфингер
8 месяцев назад

:)))
это очень и очень поможет…. рога подсвечивать:))))))!

БРЕСТ-1939
БРЕСТ-1939
8 месяцев назад
Ответить на  Голдфингер

Те “рога”, на коих крупно написано: “не братья”? 😉

3
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x