На Одещині існує бункер, в якому зберігається отрута просто неба: Кіпер пообіцяв розібратись

1 коментар 444879 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


Вчора, 22 вересня, очільник Одеської ОВА Олег Кіпер офіційно заявив, що прийме рішення щодо небезпечних відходів, які знаходяться у занедбаному стані в області, найближчим часом. Ця заява – по суті, відповідь на прохання деяких місцевих громад Одещини, які звернулись до керівника обласної адміністрації з проханням утилізувати небезпечні відходи поблизу Хаджибейського лиману. Про це повідомляє “Бессарабія INFORM”.


Відходи, про які йде мова, а конкретно – 147 тонн отрутохімікатів у селі Алтестове – з’явилися ще за часів радянської влади у 1978 році, після того, як затонули на теплоході «Моздок». Наразі вони зберігаються там у м’яких контейнерах «біг бег», які вже давно протікають. Підтвердити це може і випадок, який стався у 2016 році – тоді через виток цієї отрути в лиман фіксували масове отруєння риби.

«Усатівська територіальна громада знаходиться на узбережжі Хаджибейського лиману. На території Дачненської сільської ради, зокрема в с. Алтестове, яке своєю чергою знаходиться на узбережжі Хаджибейського лиману, на даний час перебувають токсичні заборонені та непридатні до використання хімічні засоби захисту рослин у кількості 147,0 тонн. Вказана ситуація може призвести до забруднення акваторії Хаджибейського лиману та земельних ресурсів Усатівської територіальної громади, підземних вод та атмосферного повітря територіальної громади. Дана ситуація потребує негайного вирішення з метою недопущення незворотних наслідків у разі настання надзвичайного стану, повʼязаного із можливим протіканням заборонених та непридатних до використання пестицидів на території прилеглих населених пунктів та у води Хаджибейського лиману, що миттєво вплине на стан здоровʼя місцевих мешканців, що мешкають у тому числі на узбережжі лиману, а також до незворотних наслідків на компоненти навколишнього природного середовища. Слід зазначити, що відходи пестицидів, потрапляючи в організм людини, викликають функціональні зміни центральної й периферичної нервової системи, захворювання органів травлення (хронічні гастрити, гепатити, коліти, виразкова хвороба шлунку), захворювання серцево-судинної системи, гостре отруєння пестицидами може призвести до смерті від зупинки дихання», – саме таке звернення було надіслано очільнику ОВА від мешканців Усатівської громади.

У своєму відповідному зверненні Олег Кіпер запевнив, що розуміє, наскільки це важливо та нагально, та обов’язково прийме рішення щодо розв’язання цієї проблеми.

«Щодо 147 тонн небезпечних відходів, які знаходяться у занедбаному стані в області. Бачу ваші численні звернення з проханням термінової утилізації. Розумію як це важливо та нагально, зокрема в умовах сьогодення. Найближчим часом адміністрація прийме рішення і проінформує про це жителів Одещини» – написав у своєму офіційному телеграм-каналі Олег Кіпер.

На Одещині існує бункер, в якому зберігається отрута просто неба: Кіпер пообіцяв розібратись

 

 

guest

1 Коментар
Старые
Новые Популярные
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Володимир
Володимир
7 месяцев назад

Я ще пацаном був, коли Моздок взимку затонув. Це якби щось роздерибанити, або спиз..ти, влада це б швиденько зробила. А тут вже хоч і мор риби був , і збитків людям нанесено, а тепер вже й війна почалася, а отрута й досі не вивезена

1
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x