На березі озера Ялпуг в Болграді з’явиться сучасний тренд в пропагуванні здорового способу життя: деталі

0 коментарів 37665 переглядів

Ви можете обрати мову сайту: Українська | Русский (автоперевод)


На останньому засіданні виконкому Болградської міської ради було прийнято рішення про створення  об’єкта благоустрою «Стежка здоров’я» на території Болграду, обмеженої від вул. Віктора Оцерклевича до садового товариства «Буджак». Про це стало відомо «Бессарабії INFORM».


Згідно з розробленим викопіюванням, тропа буде простягаються уздовж прибережної зони озера Ялпуг, та мати протяжність майже 4 км.

«Цей об’єкт буде створено в рамках реалізації заходів Програми з благоустрою території Болградської територіальної громади та пропагування здорового способу життя, організації активного відпочинку на свіжому повітрі населення Болградської територіальної громади. Усі роботи, які стартують незабаром, буде виконувати комунальне підприємство «Горводоканал» Болградської міської ради», – розповіла «БІ» начальник відділу містобудування та архітектури, будівництва, ЖКГ та ДАБК Болградської міської ради Людмила Арнаут.

Зазначимо, що у створенні майбутньої стежки буде залучений грейдер комунального підприємства для грейдерування. Тобто сама вона залишиться ґрунтовою. Але це не завадить займатися тут, наприклад, спортивною ходьбою й навіть проводити якісь спортивні заходи.

«Окрім створення самої тропи, вирішено вдовж неї встановити малі архітектурні форми  – альтанка, урна, мангал, лавка та ін. А в майбутньому, можливо також й спортивні обладнання або тренажери», – додала Людмила Арнаут.

Додамо, створення стежок здоров’я –  сучасний тренд в пропагуванні здорового способу, який не потребує значного фінансування та може принести численні переваги для місцевого населення, покращити взаємодію людини та природи.

Стежки здоров’я є способом пропагування здорового способу життя та залучення до нього молоді та людей літнього віку, бо сприяють покращенню фізичного та психічного здоров’я. Якщо стежки розміщені серед дерев та трави, то перебування на неї буде насичувати організм киснем. Регулярні фізичні вправи серед природи та зелені стане профілактикою серцево-судинних захворювань, а для молоді заняття спортом, вело- та піші прогулянки складають альтернативу споживанню алкоголю, наркотиків та протидіють інтернет- та комп’ютерній залежності.

Також місця відпочинку на цих стежках сприяють спілкуванню та соціалізації жителів.

guest

0 коментарів
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
0
Поділіться своєю думкою з цього приводу в коментарях під цією новиною!x